Een loungeset kopen: hier moet je op letten

In eerste instantie klinkt het aanschaffen van een loungeset helemaal niet zo moeilijk. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Stel de onderstaande vragen aan jezelf om tot de beste keuze te komen.

 

Wil je loungen of dineren?

Bedenk van tevoren waar je de nieuwe tuinset voor gaat gebruiken. Wil je alleen loungen met een paar vrienden of wil je ook uitgebreid kunnen dineren? Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Voor een ontspannen avond met een glas wijn is een lage loungebank een goede keuze. Hier kun je languit op liggen of onderuitgezakt op zitten. Dit is alleen heel onhandig als je gaat dineren. Dan is het verstandiger om een hoge tuinset te kopen. Koop een paar stoelen of een bank met een bijpassende tafel. Bij een echte loungeset zijn de tafels standaard erg laag. Tip: ga naar https://loungeset.com/ om verschillende mogelijkheden te bekijken.

 

Welke stijl past bij jou en je tuin?

Naast de functie is ook de uitstraling heel belangrijk. Het moet namelijk wel bij jouw persoonlijke stijl passen. Kies een loungeset die aansluit bij de look van de tuin. Let hierbij op de kleur, de vormen en het materiaal. Het moet een gezellige sfeer creëren.

 

Welk materiaal kies je?

De meeste tuinsets zijn gemaakt van een materiaal wat goed tegen vocht en alle weersomstandigheden bestand is. Toch zijn er nog veel verschillende mogelijkheden qua look, duurzaamheid en onderhoud. Kies je bijvoorbeeld voor moderne meubelen van licht aluminium of hou je meer van de warme uitstraling van hout? Tegenwoordig zijn wicker loungesets ook heel populair. Dit gevlochten materiaal lijkt erg op riet, maar het is gemaakt van kunststof. Hierdoor gaat het veel langer mee.

 

Is de loungeset comfortabel?

Een lougeset moet vooral heel comfortabel zijn. Of je het nou alleen gebruikt om te relaxen of ook om te dineren. We raden daarom aan om altijd te gaan ‘proefzitten’ in een winkel. Zo weet je zeker dat je een fijne bank of stoel koopt. Probeer meteen een paar verschillende kussens uit. Kies een mooie kleur of stijlvol patroon en bestel deze er direct bij.

 

Valt het binnen je budget?

Jouw budget speelt natuurlijk ook een rol in deze zoektocht naar de perfecte loungeset. Kies voor jezelf een maximum bedrag en ga hier niet overheen. Kijk rond in verschillende winkels en wacht op een loungeset aanbieding.

Roerende zaken

Ga je een woning kopen en de huidige eigenaar heeft een mooie loungeset dan kan je uiteraard overleggen of je deze kunt overnemen. Zorg wel dat je dit goed afspreekt en dat deze dan op de lijst “roerende zaken” komt te staan.

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16