Natuurlijke materialen in de keuken: composiet, graniet en meer

Natuurlijke materialen worden veel gebruikt in de keuken. Het zorgt namelijk voor een sfeervolle, warme of juist moderne uitstraling. Het kan op meerdere manieren worden toegepast om zo jouw ideale keuken te creëren.

 

Graniet

 

Graniet is een natuurstenen materiaal wat de keuken een luxe uitstraling geeft. Het is ontzettend hard en daarom ook krasbestendig, hittebestendig en slijtvast. Dit materiaal gaat dus jarenlang mee. Graniet wordt vaak gebruikt voor een aanrechtblad. Het patroon is altijd uniek! Je ziet het vaak terug in kleuren als wit, zwart, grijs en verschillende roze/bruin tinten. Wil je meer weten over alle mogelijkheden van graniet? Vraag dan om advies bij een keukenadviseur bij jou in de buurt.

 

Composiet

Composiet bestaat uit verschillende bestanddelen. Het wordt gemaakt van natuursteen (waaronder graniet), kunststof en pigment. Dit wordt onder hoge druk samengeperst tot een sterk geheel. Het natuurlijke materiaal is net zo krasbestendig en slijtvast als graniet. Toch zijn er een paar kleine nadelen. Composiet kan namelijk niet tegen de hitte van een pan die net van het vuur komt. Hierdoor kan het aanrechtblad namelijk gaan scheuren of verkleuren. Ook is het beter om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken op een composieten blad. Ben je benieuwd of composiet past bij jouw keukenwensen? Een gespecialiseerde keukenadviseur kan je hier zeker bij helpen.

 

Keramiek

Keramiek wordt in de keuken ook wel gebruikt voor de gootsteen. Het materiaal is heel sterk en heeft vaak een strakke uitstraling. Je ziet het vooral terug in het wit en met een gladde afwerking. Het is ook mooi om een keramische wastafel te plaatsen in een moderne badkamer.

 

Marmer

Marmer straalt pure luxe uit. Het is een prachtig natuurproduct met een elegant patroon. Een marmeren aanrechtblad is meestal wit, maar ook verkrijgbaar in donkere kleuren. Dit zal een echte eyecatcher zijn in de keuken. Het is ook prachtig om een wand van marmer boven het werkblad te plaatsen.

 

Beton

Beton is een heel robuust en stoer materiaal. Je ziet dit vaak terug in keukens met een industriële stijl. Je kunt kiezen voor een glad afgewerkt aanrechtblad van beton of juist voor een ruwe ‘onafgewerkte’ look. Maak het geheel helemaal compleet door ook te kiezen voor een betonnen vloer of vloer met een betonlook.

 

Hout

Hout heeft een hele warme en sfeervolle uitstraling. Het natuurlijke materiaal kan op allerlei manieren toegepast worden in de keuken. Niet alleen voor het keukenblad, maar ook voor de kastjes en de vloer. Kies voor de echte bruine houtlook voor een huiselijke sfeer. Wil je de keuken iets moderner laten ogen? Dan kun je ook kiezen voor houten elementen in een andere kleur. Denk aan wit, zwart of heel donkerbruin. Dit geeft de keuken een totaal andere uitstraling.

 

Joanne Maalderink
Joanne Maalderink

Hi, ik ben Joanne! Een echte creatieveling die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie. Werkzaam als fashion stylist, model en blogger (onder andere op mijn eigen website www.makepeoplestare.nl). Ik ben gek op het creëren van mooie dingen in zowel beeld als tekst.

Artikelen: 16