Welk soort tafel past het beste in mijn nieuwe woning?

Een eettafel is een belangrijk onderdeel van de inrichting voor je nieuwe woning, maar het moet vooral praktisch zijn. Bespaar dus niet op de lengte of het materiaal. Je zet geen tafel met vier stoelen in de kamer als je ruimte hebt voor een tafel met zes stoelen.

Jaren geleden werden zware eiken tafels veel verkocht. Het waren vaak donkerbruine tafels die je niet kapot kon krijgen. Deze tafels zijn inmiddels niet meer populair. Tegenwoordig zijn traditionele kloostertafels heel erg in. Ook deze tafels zijn zeer degelijk. Een dergelijke tafel doe je uiteindelijk weg als je erop uitgekeken bent, maar niet omdat hij af is.

 

Een tafel op maat laten maken is kostbaar

Je kunt een tafel online of offline kopen. De prijsverschillen zijn groot, dus even kritisch kijken en vergelijken is aan te raden. Dat is mogelijk bij tafels die online aanbieders of woonwinkels op voorraad hebben. Je kunt ook zeer specifieke wensen hebben wat betreft de vorm, de houtsoort en de maten van een tafel. In dat geval kun je eerst zoeken naar de tafel van jouw wensen, maar mogelijk moet je de tafel speciaal laten maken. Dan zal het in de meeste gevallen wel duurder zijn. De kosten van de tafel zullen ook nog sterk afhankelijk zijn van het materiaal en de soort tafel. Een traditionele kloostertafel is oerdegelijk en niet de goedkoopste tafelsoort.

 

Een traditionele kloostertafel tweedehands op de kop tikken

Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt tweedehands aangeboden. Ook deze soorten tafels worden online aangeboden, maar de spoeling is maar dun. Tenminste, als je gaat voor een echt traditionele kloostertafel. De minder robuuste varianten worden juist veelvuldig aangeboden op Marktplaats en andere tweedehands websites. De naam wordt namelijk vaak misbruikt omdat veel mensen naar dergelijke tafels op zoek zijn.

 

Geef liever iets meer uit voor een degelijke tafel

Bij een woonwinkel kun je voor een mooi bedrag een goede eetkamertafel kopen. Je kunt beter direct iets meer uitgeven voor de beste kwaliteit en voor een tafel die langer mee gaat dan een paar jaren. Goede spullen kosten je in aanschaf iets meer, maar op langere termijn ben je voordeliger uit. Bij het kopen van een woning ga je toch ook niet voor de eerste de beste?

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36