Huis gekocht? Nu de inrichting nog!

Na het kopen van een huis komt een andere leuke activiteit, namelijk het inrichten van het huis. Wat je op de vloer legt bepaalt voor een groot deel de sfeer in het huis. Al eens gedacht aan hoogpolig tapijt of juist vloerkleden?

Vóór de verhuizing, kun je het beste bepalen wat je op de vloer legt. Zodra de kamers volledig ingericht zijn wordt het namelijk een stuk lastiger. Je moet dan alles verplaatsen om de vloeren te voorzien van laminaat, een houten vloer of hoogpolig tapijt. Door het kiezen voor bijvoorbeeld tapijt doe je mee met de trend, maar wat als een nieuwe vloer er financieel even niet in zit? Je kunt er ook voor kiezen om de bestaande vloer iets op te fleuren. Hoe doe je dat?

 

Verberg lelijke delen van de vloer

Je hebt bijvoorbeeld een mooie houten vloer, maar op één plek is de vloer erg lelijk geworden doordat er bijvoorbeeld jaren een grote bloempot op stond. Opnieuw schuren en lakken is een optie, maar dan moet gelijk de volledige vloer om kleurverschil te voorkomen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een lelijke plek te verbergen. Je kunt er gewoon weer een grote bloempot op zetten. Of denk eens aan hoogpolige vloerkleden. Het ziet er leuk uit en het maakt een ruimte ook nog eens warmer, zowel optisch als warmer aan de voeten.

 

Welk soort vloer past het beste bij jou?

Het kopen van het ideale huis is één van de moeilijkste keuzes in een mensenleven. Je investeert namelijk in één keer een fors bedrag. Maar ook het kiezen van een andere vloer is een keuze met grote financiële belangen.  Laminaat kopen, een houten vloer, een pvc-vloer of hoogpolig tapijt vergt een grote investering. Overweeg de keuzes dus goed voordat je een beslissing neemt. Twijfel je nog? Kies dan in eerste instantie voor een vloerkleed of toch de grote bloempot.

 

Of je gaat voor tweedehands!

Kun je het geld even niet missen, maar moet het huis nog wel ingericht worden? Je kunt ook voor tweedehands spulletjes gaan. Via de kringloop of op Marktplaats kun je fraaie meubeltjes vinden tegen een redelijke prijs. Oudere spulletjes kunnen zelfs de sfeer in het huis ten goede komen.

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36