De juiste jaloezieën maken je huis af

Veel lichtinval is een groot voordeel van een huis, maar je wilt het licht en de warmte wel onder controle houden. Met zonwering gaat dat lukken. Wel eens nagedacht over een jaloezie? Lekker goedkoop en toch het gewenste uiterlijk.

Raambekleding moet doen waar het voor bedoeld is, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Tegenwoordig is er zoveel keuze in zonweringen dat je kunt uitzoeken wat het beste bij jouw inrichting en stijl past. Maar je wilt er natuurlijk niet teveel voor betalen, en dat hoeft ook niet. Zoek kritisch naar de meest geschikte zonwering tegen lage prijzen.

 

Waarom zou je teveel betalen?

Je kun jaloezieën krijgen in verschillende prijsklassen. Dit is deels afhankelijk van het gebruikte materiaal en de maten waarin je ze nodig hebt. De uitvoeringen in hout zijn zeer stijlvol maar natuurlijk ook duur om te maken. Je kunt voor een lage prijs dezelfde uitstraling en hetzelfde uiterlijk krijgen met PVC jaloezieen. Zo krijg je wel de ‘looks’ maar niet een gat in jouw budget. Veel mensen denken bij jaloezieën nog steeds aan die dunne en kwetsbare lamellen, maar de ontwikkeling heeft niet stil gestaan. Tegenwoordig zijn de PVC jaloezieën van hoogwaardige kwaliteit.

 

Ruime keuze in kleuren en maten

Je kunt jaloezieën krijgen die niet te onderscheiden zijn van hout, maar je kunt ook vele andere kleuren kiezen. Het is ook niet meer zoeken naar de juiste breedte en hoogte. Je laat ze gelijk op maat maken. Je hoeft ze dus zeker niet bij te knippen. Bijvoorbeeld een breedte van 2.50 meter is geen probleem. Ook op de hoogte van het raam zul je niet vastlopen. Tot 4 meter hoog is gewoon leverbaar. Het enige wat jij nog moet doen is ze bevestigen aan het kozijn. Hier hoef je geen vakman voor in te schakelen.

 

Verdiep je wel goed in het op de juiste manier opmeten

Online kun je eenvoudig en snel jaloezieën bestellen. Besteed wel aandacht aan het op de juiste manier opmeten. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Zoek bijvoorbeeld uit of je de zonweringen in het kozijn wenst of aan de muur. Komen ze in het kozijn? Houd er dan rekening mee dat de jaloezieën ongeveer een halve centimeter minder breed moeten zijn dan het kozijn. Je moet ze immers ook nog omhoog en omlaag kunnen doen.

Meet het vervolgens meerdere keren op. Ga er niet vanuit dat ramen met dezelfde afmeting ook daadwerkelijk even hoog en breed zijn. Meten is zeker weten.

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis

Hallo, ik ben Juul Dijkhuis. Na jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening, geniet ik er nu van om complexe financiële zaken op een toegankelijke manier te beschrijven. Bij het kopen van een huis is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn, en ik help je graag op weg. Het verheugt me dat mijn artikelen ook op Huislijn.nl te vinden zijn. Ik kijk ernaar uit om je te ondersteunen bij het begrijpen van financiële aspecten rondom de aankoop van je huis, variërend van de hypotheek tot en met het verzekeren van je woning.

Artikelen: 36