5 ideeën om je muren aantrekkelijker te maken

Eindelijk is het zover, jullie nieuwbouwwoning is klaar. En de tijd breekt aan om je huis  te gaan inrichten. Vaak wordt er gestart met de inrichting van meubels, decoratie en accessoires. Maar die lege, saaie muur wil ook aandacht. Het is juist die muur die een wereld van verschil kan maken.

In dit artikel geven we je inspiratie hoe je een originele, persoonlijke fotocollage aan de muur kunt maken, maar ook wat een eenvoudige verflaag over je muur kan doen. Laat je dus volop inspireren. Combineer dat met je eigen creativiteit en voeg daar nog voldoende persoonlijkheid toe. Wat je krijgt is een muur die volledig in jouw huis, bij het interieur zal passen.

 

Kleuren op de muur

Kleuren bepalen sfeer en juist met kleuren is er balans te brengen in je interieur. Zo is een overheersend interieur wat te nuanceren door met natuurlijke tinten te werken. Deze zijn wat onopvallend, maar maken wel een geheel van de complete ruimte.
Weet je niet goed welke kleuren bij jouw inrichting passen, dan is er altijd een beroep op een professional te doen. Zij luisteren naar je wensen en helpen je om jouw stijl te vinden.


Het ophangen van foto’s

Foto’s zijn heel persoonlijk, waardoor ze jouw interieur een heel persoonlijk tintje kunnen geven.
Elke muur leent zich hiervoor en als je het overzichtelijk wilt houden, kun je vooraf bepalen hoe je ze exact wilt hebben hangen en welke lijstjes je ervoor wilt gebruiken. Wat je ook kiest, het zal de sfeer gaan bepalen. De keuze is in elk geval bijzonder groot.

Zo kun je ervoor kiezen om alle fotolijsten in dezelfde kleur te houden, maar variatie is ook mogelijk. Zelfs alle foto’s in zwart-wit houden kan.
Wat helpt is om de lijstje, met de gekozen foto’s op de grond te leggen. Op die manier kun je spelen met het motief dat je uiteindelijk op je muur wilt hebben. Kom je er onverhoopt toch niet helemaal uit, hang dan in elk geval je mooiste foto op en bouw daar gewoon om heen.

 

Muurstickers

Muurstickers zijn misschien wel de meest handige decoratie die er te vinden is. Dit omdat je er zoveel kanten mee uit kunt, maar er ook flexibel in kunt zijn.
Je hebt een zeer groot aanbod muurstickers op de markt, zodat er altijd wel eentje bij zit die geweldig in jouw huisje past. Of dit nu een modern design is of prachtige tekst. De keuze is geheel aan jezelf. Ben je de muursticker na een tijdje zat, dan is deze heel makkelijk weg te halen en te vervangen door een andere.
Hou er wel rekening mee dat het licht in de kamer de muursticker kan laten verkleuren. Echter, of je de sticker nu op een motiefje plak of op een volledige effen muur. Het resultaat is altijd verbluffend mooi.

planken
De muur van hout

Een houten muur hoeft niet per definitie oubollig te zijn. Integendeel. Een houten muur is namelijk in verschillende stijlen te realiseren en praktisch altijd bieden ze warmte en sfeer.  Wil je toch voor een landelijk stijl gaan dan kun je er voor kiezen om lichte, onbewerkte houtsoorten te nemen.
Bij de industriële uitstraling past dan weer heel goed het medium bruin. Als je het dan ook nog met staal afmaakt, dan heb je een prachtig geheel.

 

Planken

Wat ook een goed idee is, zijn planken aan de muur. Deze zijn niet alleen zeer functioneel, maar bereiken ook direct het oog. Multifunctioneel dus. Hoe je de plank inricht is natuurlijk geheel naar eigen wens. Dit kunnen accessoires zijn, boeken, maar persoonlijke dingetjes doen het ook heel goed.
Groot voordeel van planken is dat ermee te spelen valt. Qua indeling, maar ook met degene wat je erop plaatst. Zo kan je elk seizoen wisselen en het seizoensgebonden houden, maar inspelen op de nieuwste woontrends is natuurlijk ook een optie.
De plank is in de kleur van de muur te schilderen, maar kan natuurlijk ook in een totaal andere kleur geverfd worden. Dit kan wel eens heel origineel uitpakken.

Bastiaan De Voogt
Bastiaan De Voogt

Bastiaan de Voogt is eigenaar van Herinneringen op Linnen. Bij Herinneringen op Linnen maken we op maat gemaakte unieke producten op oa hout en canvas. Mooi op jouw manier en tot in detail afgestemd op je wensen en voorkeuren.

Artikelen: 1