Tips om je badkamer echt goed in te richten

Een badkamer is een ruimte waar je elke dag minstens twee keer komt. Daarom is het belangrijk dat dit een ruimte wordt waarin je je graag bevindt. Wanneer je net een huis hebt gekocht en de badkamer zat er al in wacht je meestal even met het verbouwen van die ruimte. Maar mocht je op het punt zijn dat je toe bent aan een nieuwe badkamer zijn dit tips om mee te nemen bij het kiezen van je nieuwe badkamer.

Een douche of een bad?

Een douche of een bad?

Belangrijk bij het kiezen van je badkamer is de keuze tussen een bad, een douche, of allebei. Belangrijk om te weten is dat de keuze voor allebei veel ruimte in beslag neemt. Wanneer je een wat kleinere badkamer hebt is dit meestal niet eens mogelijk. Vraag jezelf ook af: hoe vaak zit je nou echt in het bad? Is het wel nodig? Het scheelt namelijk veel ruimte wanneer je alleen een douche kiest. Denk er dus goed over na!

Een origineel bad

Mocht je toch wel voor een bad kiezen en heb je genoeg ruimte? Dan is het leuk om outside of the box te denken. Niet het standaard bad dat in elke badkamer zit, maar iets anders. Ga voor een andere vorm, of ga voor zo’n leuke badkuip die je de laatste tijd vaak ziet.

Een originele douche

Ook bij douches kun je erg origineel zijn. Zo zie je tegenwoordig steeds vaker inloopdouches. Je kunt ervoor kiezen om een muur te gebruiken als scheiding, maar je kunt er ook voor kiezen om een gewone glazen wand te gebruiken. Met een inloopdouche denk je vaak: zo wordt de rest toch ook nat? Hier zijn verschillende oplossingen voor. Zo kun je een opstapje maken en het opstapje aan het einde iets hoger maken zodat het water niet overloopt. Maar uiteraard zijn er nog veel meer ideeën.

Kies een wastafel met lades

Kies een wastafel met lades

Een wastafel is ook een belangrijk element in je badkamer. Maar een wastafel kan ook heel praktisch zijn. Onder sommige wastafels kunnen namelijk geen kastjes komen te staan. Maar aangezien een badkamer meestal niet de grootste kamer is, is het heel handig wanneer er lades onder de wastafel kunnen. Denk dus aan een wastafel met lades als je deze gaat uitzoeken. Hier kun je namelijk handdoeken, tandpasta’s, scheerapparaten en andere benodigdheden kwijt.

Overige, belangrijke spullen

Omdat er in een badkamer meerdere dingen horen dan alleen een douche, bad, wastafel en WC, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zo is het namelijk fijn als je de wasmand in de badkamer hebt staan. Dat is namelijk een fijne plek om je was te verzamelen. Ga voor een stijlvolle wasmand: die zijn namelijk een stuk plezanter om te zien dan een simpele wasmand. Zo heeft Brabantia veel verschillende wasmanden die een lust zijn voor het oog. Hetzelfde geld voor de prullenbak. Dit is ook een product die je in de badkamer wilt hebben, maar waar wel ruimte voor nodig is. Houdt hier dus rekening mee bij het inrichten van je badkamer.

Houd wat ruimte over voor aankleding

Vaak hebben badkamers geen accessoires of andere aankledingen. Dat komt omdat er meestal geen ruimte voor is en de badkamer is niet een ruimte waar je je lang in begeeft. Maar toch kan het leuk zijn om je badkamer wat aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan wat groens: een paar planten op de vensterbank kan een ruimte al doen opbloeien. Let op: zorg wel voor planten die tegen een vochtige ruimte en weinig zon kunnen: bijvoorbeeld een orchidee.

Judith Mohlmann
Judith Mohlmann

Judith Möhlmann werkt als freelance tekstschrijver voor diverse klanten in allerlei verschillende branches. Vooral wooninspiratie, energiebesparing en koken hebben haar interesse, maar er zijn nog veel meer interesse-gebieden waarmee wordt gewerkt. Dit geldt in het bijzonder voor de twee blogs die ze in beheer heeft: mamasopinternet.nl is hét blog voor (jonge) moeders en meer-weten-over-eten.nl voorziet mensen van heerlijke recepten en bijzondere dieettips. Op huislijn.nl zal Judith ook regelmatig wooninspiratie en besparingstips delen.

Artikelen: 24