8 Voordelen van een inloopdouche

Staat het updaten van je badkamer op je wensenlijst? Je kan overweldigd worden door de vele mogelijkheden. Wel of geen bad? Een dubbele wasbak of juist niet. En die inloopdouche, is dat nu eigenlijk een goed idee? Huislijn.nl zet de 8 voordelen van een inloopdouche voor je op een rij. Misschien helpt het je bij het maken van je keuze. 

Veilig

Of je nu kleine kinderen hebt of door lichamelijke ongemakken wat beperkter bent, een inloopdouche kent geen opstap en drempels. Dat maakt deze douche veiliger. 

Goed schoon te houden

Ken je ze, die smalle ruimtes tussen de douchedeur en de muur? Of die vervelende randjes in de douchebak? Het zijn dé plekken waar vuil zich graag nestelt én juist ook de plekken waar je het lastiger schoonhoudt. Bij een inloopdouche heb je daar geen last van. 

inloopdouche makkelijk schoon te houden

Praktisch

Geen drempels, deuren en het feit dat een inloopdouche makkelijker is schoon te houden, maakt het vooral ook erg praktisch. 

Op maat 

Bij traditionele douchecabines ben je gebonden aan de maten van de cabine. Denk aan de bak waar je in staat en de douchedeur. Bij een inloopdouche ben je vrij in de maatvoering. Je kan deze dus zo groot maken als je zelf wilt. Misschien heb je zelfs de ruimte voor meerdere douchekoppen. Een inloopdouche geeft je de vrijheid om je badkamer zo optimaal mogelijk in te delen. 

In elke stijl

Wat je stijl ook is, een inloopdouche creëer je in je eigen stijl. Ben jij fan van de zwarte kozijnen die je nu veel in woonbladen ziet. Deze stijl kan je ook in je badkamer doorvoeren. Liever een opstaande muur of een glazen scherm? Een inloopdouche stel je helemaal in je eigen stijl samen. 

Ruimtelijk

Een inloopdouche maakt je badkamer ruimtelijk. Helemaal als je kiest voor een glazen wand als afscheiding. Zo vormt deze één geheel met de badkamer.

Temperatuur

Nóg een voordeel, en dat is een comfortabele, is dat het verschil in temperatuur niet zo groot wordt. Ken je dat gevoel dat je heerlijk hebt gedoucht, de ramen beslagen, je huid en hele lichaam verwarmd? Totdat je douchedeur opent en de kou je cabine binnen dringt. Kippenvel. Weg ontspannen gevoel. Bij een inloopdouche loopt het temperatuurverschil niet zo hoog op. Zo houd je dat ontspannen gevoel gewoon vast. 

Prijs

We blijven Nederlanders… Goed de prijs. Ook daarin is de inloopdouche in het voordeel. Omdat je hem zelf samenstelt, kan je het zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wilt. Je bent namelijk niet gebonden aan een vaste prijs voor een complete cabine. 

Mieke Verhoef
Mieke Verhoef

Mieke Verhoef freelance copywriter. Zij werkte voor een van de grootste verzekeraars ter wereld en heeft ruime ervaring in de financiële dienstverlening, verzekeringsbranche en woningmarkt. Mieke schrijft voor bedrijven die het leven (financieel) beter, bewuster, duurzamer en gezonder maken. In haar blogs voor Huislijn deelt Mieke haar kennis, geeft ze tips en gaat ze in op uiteenlopende vraagstukken over wonen en verzekeringen.

Artikelen: 19