Diversen

5 tips om 100den euro’s aan energie te besparen in huis

 

1. Vervang gloeilampen voor spaarlampen

Ledlampen en spaarlampen verbruiken veel minder energie dan gloeilampen. De aanschafprijs ligt misschien iets hoger, maar ze gaan langer mee en verbruiken minder energie. En voor wie denkt dat je alleen flets of wit licht krijgt;
10 tips om 100den euro’s aan energie te besparen in huis
ledlampen en spaarlampen zijn er tegenwoordig ook met warmkleurig licht voor een gezellige en romantische sfeer.

 

2. Kies energiezuinige apparaten

Het energielabel van een apparaat is belangrijker dan je denkt. Je kunt wel voor een goedkoper apparaat kiezen, maar wanneer deze veel meer energie verbruikt, is het goedkoopste op termijn alsnog het duurste. Koop alleen energiezuinige apparaten en laat je niet verleiden door lage prijzen.

 

3. Gebruik een waterbesparende douchekop

Wist je dat je tot wel 50% minder water verbruikt wanneer je een waterbesparende douchekop hebt? En de douche blijft even fijn! Er is energie nodig om water te verwarmen, waardoor je niet alleen flink bespaart op je waterrekening, maar ook op je energierekening. De aanschafprijs van de douchekop heb je hierdoor snel terugverdiend.

 

4. Zorg voor een goed onderhouden cv-ketel

Het grootste deel van je energieverbruik begint bij de cv-ketel. Controleer de cv-ketel zelf of laat deze vaak genoeg controleren, afhankelijk van de leeftijd van de cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat mankementen waardoor energie verloren gaat, op tijd worden opgespoord en verholpen. Deze controles zijn hierdoor het geld absoluut waard en dragen ook bij aan je eigen veiligheid.

 

5. Was op een lage temperatuur

Wassen op een lage temperatuur zorgt ervoor dat je tientallen euro’s kunt besparen. Het is niet nodig om bepaalde kledingstukken heet te wassen en je kleding slijt er ook nog eens sneller van. Wassen op 40 graden in plaats van op 60 graden bespaart veel energie.

 

Dat is handig energie besparen toch? Iedereen kan het! Bekijk hier de verdere tips voor energiebesparing van UnitedConsumers. Zo is jouw energierekening de volgende keer een stuk lager en houd je geld over voor leukere dingen.

 

Share this Story
Load More Related Articles
Load More By Danny Bijl
Load More In Diversen

Facebook Comments

Check Also

Energie besparen met verlichting: zo doe je dat

Je kunt flink wat energie besparen door efficiënt ...

Over Huislijn.nl

Werkt met 2.500 makelaars samen
Toont actueel en up to date woonaanbod
Meer dan 100.000 unieke huizen
1 miljoen bezoeken per maand

Start nu met zoeken

Huislijn op Facebook

Vind jouw huis op Huislijn.nl