5 tips om 100den euro’s aan energie te besparen in huis

 

1. Vervang gloeilampen voor spaarlampen

Ledlampen en spaarlampen verbruiken veel minder energie dan gloeilampen. De aanschafprijs ligt misschien iets hoger, maar ze gaan langer mee en verbruiken minder energie. En voor wie denkt dat je alleen flets of wit licht krijgt;
10 tips om 100den euro’s aan energie te besparen in huis
ledlampen en spaarlampen zijn er tegenwoordig ook met warmkleurig licht voor een gezellige en romantische sfeer.

 

2. Kies energiezuinige apparaten

Het energielabel van een apparaat is belangrijker dan je denkt. Je kunt wel voor een goedkoper apparaat kiezen, maar wanneer deze veel meer energie verbruikt, is het goedkoopste op termijn alsnog het duurste. Koop alleen energiezuinige apparaten en laat je niet verleiden door lage prijzen.

 

3. Gebruik een waterbesparende douchekop

Wist je dat je tot wel 50% minder water verbruikt wanneer je een waterbesparende douchekop hebt? En de douche blijft even fijn! Er is energie nodig om water te verwarmen, waardoor je niet alleen flink bespaart op je waterrekening, maar ook op je energierekening. De aanschafprijs van de douchekop heb je hierdoor snel terugverdiend.

 

4. Zorg voor een goed onderhouden cv-ketel

Het grootste deel van je energieverbruik begint bij de cv-ketel. Controleer de cv-ketel zelf of laat deze vaak genoeg controleren, afhankelijk van de leeftijd van de cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat mankementen waardoor energie verloren gaat, op tijd worden opgespoord en verholpen. Deze controles zijn hierdoor het geld absoluut waard en dragen ook bij aan je eigen veiligheid.

 

5. Was op een lage temperatuur

Wassen op een lage temperatuur zorgt ervoor dat je tientallen euro’s kunt besparen. Het is niet nodig om bepaalde kledingstukken heet te wassen en je kleding slijt er ook nog eens sneller van. Wassen op 40 graden in plaats van op 60 graden bespaart veel energie.

 

Dat is handig energie besparen toch? Iedereen kan het! Bekijk hier de verdere tips voor energiebesparing van UnitedConsumers. Zo is jouw energierekening de volgende keer een stuk lager en houd je geld over voor leukere dingen.

 

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 103