Open Huis: Hoe je in 1 dag je huis verkoopt!

Een paar keer jaar wordt er door de meeste makelaars een Open Huis geregeld waar jij als verkoper aan mee kunt doen. Je stelt die dag je huis open voor geïnteresseerden. Potentiële kopers kunnen die dag zonder afspraak en zonder makelaar op een bepaald tijdstip verschillende koopwoningen van deelnemende verkopers bezoeken.

Voor de koper, omdat hij / zij op één dag meerdere woningen kan bezichtigen. En dat ook nog eens in het weekend. De verkoper hoeft voor meerdere bezichtigingen maar één keer zijn / haar huis helemaal tip-top in orde te maken voor meerdere bezichtigingen.

 

Een win-win situatie zowel voor koper als verkoper.

 

Desondanks hoor ik soms van verkopers dat ze niet zo staan te springen om aan Open Huis mee te doen. Vaak is het argument dat tijdens Open Huis alleen maar ‘pottenkijkers’ langs komen. Nieuwsgierige buurtbewoners, die graag een blik in jouw huis willen werpen. Niet met het doel de woning te kopen, maar gewoon om even te zien hoe jij daar al die jaren hebt gewoond.

 

Zo kan Open Huis voelen als een schending van je privacy. Ik begrijp heel goed dat je om die reden niet mee wilt doen aan Open Huis. Maar het is wel zonde dat je de kans om op één dag je huis te verkopen aan je voorbij laat gaan.

 

Je kunt er namelijk heel eenvoudig voor zorgen dat je privacy niet wordt geschonden.

 

Hoe?

Door je huis ‘onpersoonlijk’ te maken. Dat wil zeggen, alle persoonlijke spullen alvast in te pakken voor de verhuizing. Daarmee maak je in één klap je huis ook veel aantrekkelijker voor kopers.

 

Show ze jouw huis en niet je thuis!

 

De echt serieuze kopers zijn helemaal niet geïnteresseerd in jouw ‘leven’. Zij komen niet voor jou. Zij zijn ‘slechts’ geïnteresseerd in jouw woning. Je maakt het zowel jezelf als de koper veel makkelijker als je je ‘privacy’ alvast opruimt voor de verhuizing. Familiefoto’s, verzamelingen, zelfgemaakte frutsels van de kinderen, haal ze uit het zicht. Pak ze alvast in of berg ze op.

 

Op die manier voelen kijkers zich niet bezwaard jouw huis te betreden. Zij voelen dit niet als privacy schending. Maar ook voor jou als verkoper is het veel makkelijker vreemden je hele huis te laten zien.

 

Op die manier hoef je ook niet meer bang te zijn voor pottenkijkers. Laat ze maar komen. Show ze jouw huis en niet je thuis! En wie weet……. misschien vallen die pottenkijkers wel als een blok voor jouw huis. Hoe vaak hoor ik niet dat juist buurtbewoners de kopers zijn van de woning!

 

Wil je nog meer tips om van Open Huis een succes te maken? Meld je dan nu aan voor mijn gratis webinar

Liesbeth Oldeman
Liesbeth Oldeman

ir. Liesbeth Oldeman is expert in woningpresentaties en Keurmerkstylist Vastgoed. Met haar bedrijf LO studio helpt zij huiseigenaren en makelaars met verkoopstyling en woningfotografie.

Daarnaast is zij docent bij de Vastgoedstyling Opleiding waar zij startende en ervaren verkoopstylisten opleidt tot specialisten in woningpresentatie.

Artikelen: 20