Top 10 voor als u een huis gaat bezichtigen

Als u een huis gaat kopen raakt u vaak overmand door emoties en bij een goed gevoel over het huis zult u geen negatieve dingen willen zien of horen. En dat is natuurlijk gevaarlijk bij het kopen van een huis… Vandaar deze top 10.

Verrast door tegenvallers
Met deze top 10 hoop ik mijn steentje bij te dragen als u een nieuwe woning gaat bezichtigen en dat u niet wordt verrast met tegenvallende kosten. Mocht er toch een verbouwing moeten plaatsvinden neem dan altijd een erkend aannemersbedrijf in handen en loop met hem door de woning heen en maak duidelijke prijsafspraken.

Top 10 voor als je een huis gaat bezichtigen

Top 10 voor als je een huis gaat bezichtigen

1. Selecteer voor u zelf eerst in welke wijk u het liefst wil wonen. Op Huislijn.nl kan je bij uitgebreid zoeken heel specifiek zoeken.

2. Hoe is de ligging van het huis en de tuin. Wilt u veel zon in de achtertuin ga dan niet kijken naar een huis waarvan de achtertuin op het noorden ligt.

3. Laat u niet afleiden als het interieur of de kleuren van de muren uw smaak niet zijn, vaak moet u toch schilderen . Heeft u hierbij hulp nodig neem dan altijd een erkende interieurstylist in de arm.

4. Bekijk bij de gemeente het bestemmingsplan inkijken, zo weet u wat er in de wijk wel en niet gebouwd mag worden.

5. Heeft de koopwoning een bijzonder kenmerk, bijvoorbeeld een rieten kap, laat u dan extra goed informeren door een expert.

6. Controleer altijd de CV ketel ,mocht deze richting de 15 jaar gaan dan is de kans groot op vervanging.

onderhoud cv ketel

7. In welke conditie is de woning ? Betreft het een gedateerde woning dan moet je veel meer kijken hoe de conditie is van kozijnen, stenen, metselwerk, leidingwerk, elektrawerk ( hoeveel
installatiegroepen heeft de meterkast), kampt de woning met een boktor (houtworm) etc.

8. Is de woning goed geïsoleerd, heeft de woning enkel of dubbelglas, vraag altijd naar het zuinigheidslabel ook wel EPA genoemd (overigens verplicht).

9. Wanneer het een gedateerde woning is laat altijd een bouwkundig onderzoek plaats vinden dit scheelt u een hoop ellende en u komt niet voor rare verassingen te staan bijvoorbeeld asbest, aangebouwde serres of hokjes die illegaal zijn aangebouwd etc.

10. Mocht u twijfelen aan de badkamertegels klop dan eens op de tegels mocht dit hol klinken dan is de kans op lekkage zeer groot maar kijk ook eens naar de voegen van de tegels ook deze kunnen lekkage veroorzaken!

Anja van Beekhuizen
Anja van Beekhuizen
Artikelen: 3