Je slaapkamer Scandinavisch inrichten

Wil je je slaapkamer een frisse uitstraling geven? Denk dan eens aan de Scandinavische woonstijl. Deze stijl is tijdloos en straalt rust en eenvoud uit. Het draait om een combinatie van natuurlijke materialen, lichte kleuren en minimalistische inrichting. Het mooie aan deze stijl is dat je niet veel nodig hebt om een groot effect te bereiken. In dit artikel lees je wat tips om jouw slaapkamer Scandinavisch in te richten. Lees dus zeker verder.

Wat is een Scandinavische woonstijl?

De Scandinavische woonstijl komt uit landen als Zweden, Noorwegen en Denemarken. Deze landen staan bekend om hun lange, donkere winters. Daarom is het belangrijk dat woningen in die regio’s veel licht binnenlaten en een warme sfeer uitstralen. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, wol en katoen. De inrichting is vaak minimalistisch, maar wel gezellig. Met deze stijl heb je alles wat je nodig hebt. Zowel functioneel als sfeervol ingericht.

Woonkamer in Scandinavische woonstijl met lichte houten vloeren, een moderne haard, een comfortabele bank, en minimalistische meubels.

Grote zachte vloerkleden

In de Scandinavische stijl spelen vloerkleden een grote rol. Het liefst zijn ze extreem groot en lekker zacht. Zo krijg je meteen een knus gevoel als je je bed uitstapt. Een vloerkleed hoeft niet te opvallend te zijn, maar mag wel een subtiele print hebben, bijvoorbeeld in lichte kleuren. Kies een vloerkleed dat bij de rest van je kamer past, zodat het een geheel vormt met de meubels en accessoires. Door te werken met natuurlijke stoffen zoals wol, past het kleed perfect bij de rest van de stijl. Zolang het vloerkleed lekker zacht (liefst hoogpolig) is en groot, past het er eigenlijk altijd wel bij.

LEESTIP:
De nieuwe trends in dekbedovertrekken voor 2024

Lichte kleuren

Een Scandinavische slaapkamer richt je in met lichte kleuren. Wit, beige en lichtgrijs zijn vaak de basis van de ruimte. Deze kleuren zorgen ervoor dat het er rustig en open uitziet. Het voordeel van lichte kleuren is dat ze de kamer groter laten lijken en voor meer licht zorgen. Vooral in een slaapkamer wil je dat het een plek is waar je tot rust kunt komen. Wil je toch wat contrast? Dan werkt dat ook gewoon met een Scandinavische stijl. Dan kun je kiezen voor donkere accenten, zoals zwarte lampen of een donkergrijze plaid op bed. Maar ook een donkere wandplank ziet er bij deze stijl mooi uit.

Interessant om te lezen:
Duurzaam slapen: de voordelen van matrassen van natuurlijke materialen

Houttinten mogen er zijn

Een Scandinavische slaapkamer met een houten bedframe, nachtkastjes en een kast, die warmte en sfeer toevoegt aan de ruimte.

Een Scandinavische inrichting is niet compleet zonder hout. Houten meubels of accessoires maken de kamer warm en sfeervol. Je kunt denken aan een houten bedframe, nachtkastjes of een simpele houten stoel. Ook een houten raamdecoratie past heel goed in deze stijl. Houten jaloezieën geven net dat beetje extra warmte aan je slaapkamer en zorgen ervoor dat je precies de hoeveelheid licht kunt regelen die je wilt. Door hout te gebruiken versterk je het natuurlijke gevoel van de ruimte en zorgt voor een mooie balans met de lichte kleuren. Wees wel voorzichtig met het gebruik van verschillende houtsoorten. Probeer zoveel mogelijk dezelfde houtsoort te gebruiken in je slaapkamer, zodat je slaapkamer rustig blijft aanvoelen.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 266