Ontdek hier al de nieuwste meubeltrends van 2025 

We zitten pas net op de helft van het jaar 2024 en de nieuwste meubeltrends voor het nieuwe jaar stromen al binnen. Voor de interieurliefhebbers onder ons altijd weer een goed moment om hun huidige interieur onder de loep te nemen. Ben jij ook zo benieuwd wat 2025 voor ons in petto heeft? Ontdek dan hier de nieuwste meubelstrends voor het komende jaar en pas jouw woning alvast aan! 

ronde meubels in je interieur

Doe nieuwe inspiratie op bij een meubelboulevard 

Toe aan een nieuw interieur? Of ben je gewoon benieuwd wat er tegenwoordig allemaal te vinden is? Dan is het slim om eens een bezoekje te brengen aan een meubelboulevard. Een goed voorbeeld is Woonboulevard Poortvliet. Hier vind je maar liefst 32 woonwinkels onder één dak. Inspiratie genoeg om alvast jouw droominterieur samen te stellen dus! 

Extra tip: maak foto’s van al jouw favoriete meubels. Zo heb je eenmaal thuis al een duidelijk overzicht van welke stijlen, kleuren en designs de voorkeur hebben. Hierdoor wordt het veel eenvoudiger om je interieur compleet te maken. 

Heel veel hout 

woonkamer met vele hout en een eettafel met stoelen

Natuurlijke materialen waren de afgelopen jaren al ontzettend populair. In 2025 is dat niet anders. Naar verwachting zal hout nog meer een hoofdrol gaan spelen in de meubelwinkels. Dit komt vooral voort vanuit de laatste populaire woontrends. Zowel in de Scandinavische stijl en de industriële stijl zien we het gebruik van hout veelvuldig terug. Bijvoorbeeld in houten frames van stoelen en banken, maar ook als we kijken naar eettafels. Het is een leuke manier om jouw interieur direct een natuurlijk tintje te geven. Bovendien is hout ook nog eens heel gemakkelijk te combineren met veel andere soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan een stoere cognac leren bank met een houten salontafel. Dit contrast creëert extra warmte en sfeer in huis. 

Elementbanken: dé trend van 2025? 

Elementbanken worden ook wel als dé trend van 2025 gezien. Deze banken zien we nu al steeds vaker terug, maar zullen de komende maanden nog meer in opkomst komen. Het mooie van een elementbank is dat deze een zeer speelse uitstraling heeft. Je kunt je creativiteit volop de vrije loop laten. Alle onderdelen zijn los te halen en op verschillende manieren te plaatsen. Hierdoor zit je niet vast aan één specifieke opstelling. Dit is dan ook heel handig voor mensen die snel uitgekeken raken op hun interieur. Zo ben je in staat om de opstelling constant te veranderen. Je kunt er ook voor kiezen om delen los te halen en nieuwe delen te bestellen als je de huidige opstelling zat bent of als deze niet meer aan de wensen voldoet. Doordat je de bank per element uitkiest, ben je ook nog eens in staat om te spelen met verschillende materialen en kleuren. Zo creëer je een absolute eyecatcher voor jouw woonkamer. 

Organische vormen 

Organische vormen zijn in 2025 niet meer weg te denken. We stappen af van de rechte lijnen en creëren een speelse uitstraling in huis. Dit zagen we al terug in onze meubels, maar zien we in 2025 ook duidelijk terug in accessoires en bijvoorbeeld vloerkleden. Zo doorbreek je eenvoudig de klassieke vormen in huis en geniet je van een speelse en warme sfeer. 

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 30