Rolluiken: een mooie toevoeging aan je woning

Je ziet ze de laatste jaren bij steeds meer huizen: rolluiken voor de ramen en soms ook voor deuropeningen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen en zijn vooral ontzettend praktisch. Bovendien brengen ze allerlei voordelen met zich mee. Welke dat precies zijn? Daar vertellen we je graag wat meer over! Overigens kun je bij de aanschaf van nieuwe rolluiken kiezen uit verschillende aanbieders. Bij een bedrijf als Byzon kun je de gewenste modellen bestellen en direct door een vakman laten installeren.

Blokkeert fel zonlicht

Veel mensen kiezen in de eerste plaats voor rolluiken omdat ze zorgen voor goede verduistering. Dit is natuurlijk ideaal voor ’s nachts, maar ook overdag is het erg prettig. Denk bijvoorbeeld aan je thuiskantoor, waar je door het felle zonlicht geen goed zicht hebt op je scherm. Ook als je lekker een filmpje wilt kijken in de woonkamer, kan fel licht van buiten de pret bederven. Een rolluik hoef je echter alleen maar even te laten zakken en vervolgens heb je nergens meer last van. Ook ’s nachts zijn ze nog steeds ideaal. Doordat ze helemaal op maat worden gemaakt, heb je geen last van spleetjes en kieren waar toch nog maanlicht doorheen schijnt. Zo kun je echt genieten van een goede nachtrust.

rolluiken

Optimale isolatie

Een groot pluspunt van de rolluiken van Byzon is dat ze heel goed isoleren. In de winter houden ze de kou effectief buiten en in de zomer zorgen ze er juist voor dat de hitte niet helemaal tot in je huis kan doordringen. Hierdoor heb je altijd een prettig leefklimaat en woon je nog fijner. Bovendien helpt deze doeltreffende isolatie je om flink wat energie te besparen tijdens de koudere maanden van het jaar. Overigens houdt de isolerende werking van rolluiken hier nog niet op. Met een paar goede rolluiken voor je ramen beschik je ook nog eens over een goede geluidsisolatie. Lawaai van buiten komt zo veel minder hard binnen in je woning en andersom worden de geluiden die jij maakt veel beter binnen gehouden.

Keuze uit diverse varianten

Overweeg je zelf om rolluiken op je woning te laten monteren? Kies dan altijd voor een vakman, want deze zorgt voor een 100% perfecte installatie. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, waaronder rolluiken met WiFi-bediening en duurzame met een ingebouwd zonnepaneeltje.

Stephanie Hopmans
Stephanie Hopmans

Ik ben Stephanie Hopmans en ik werk al meer dan 25 jaar in de marketing voor diverse bedrijven. Veel van deze bedrijven waren actief op de huizenmarkt, waardoor ik altijd een sterke band heb gehad met de woonsector. Dit heeft mijn passie voor interieurontwerp en het creëren van sfeervolle, uitnodigende ruimtes aangewakkerd. Ik geniet ervan om mensen te inspireren en te helpen hun droominterieur te realiseren. Lees verder op: Wooninfluencers

Artikelen: 22