Zwarte kranen en wasbakken: tips voor langdurige schoonheid

Zwarte kranen en wasbakken zijn ontzettend trendy. Ze worden niet alleen gebruikt in de keuken, maar ook steeds vaker toegepast in de badkamer. Om ervoor te zorgen dat de stijlvolle elementen langdurig mooi blijven, zijn er een aantal goede tips die je kunt opvolgen. Van schoonmaakadvies tot het voorkomen van kalkaanslag: hieronder lees je hoe je jouw zwarte kranen en wasbakken in topconditie kunt houden.

Ga voor duurzaamheid en kwaliteit

Bij de aanschaf van een zwarte kraan of zwarte wasbak is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit. Kies voor materialen zoals roestvrij staal of messing met een duurzame afwerking. Deze materialen hebben niet alleen een mooie uitstraling, maar zijn ook bestand tegen corrosie en slijtage. Een goede investering voor de lange termijn.

Voorkom kalkaanslag met een waterontharder

Voorkom kalkaanslag met een waterontharder

Kalkaanslag kan een groot probleem vormen voor zwarte kranen en wasbakken. Het laat lelijke vlekken achter die extra opvallen door de donkere ondergrond. Door een waterontharder te installeren, kun je de vorming van kalkaanslag verminderen. De ontharder filtert namelijk calcium en magnesium uit het water, waardoor er minder kalk in het kraanwater terechtkomt. De oppervlakken blijven mooi zwart en langer schoon. Dit geldt natuurlijk ook voor andere elementen zoals douchewanden en tegels. Het maakt het poetsen van de badkamer of keuken een stuk gemakkelijker.

Wil je meer zwarte inspiratie voor je interieur?
Lees dan: hoe pas je zwart toe in je interieur zonder dat het te donker wordt?

Kies een krasbestendige coating

Een goede coating kan het verschil maken als het gaat om het behouden van de zwarte kleur. Ga op zoek naar producten met een duurzame en krasbestendige coating of poedercoating. Dit biedt goede bescherming tegen krassen, maar ook tegen vlekken en verkleuring. De kraan en wasbak zal er langer als nieuw uit blijven zien.

Onderhoud met milde reinigingsmiddelen

Maak de kranen en wasbakken regelmatig schoon met een mild sopje. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schurende sponzen, omdat dit de afwerking flink kan beschadigen. Na het schoonmaken is het belangrijk om het oppervlak goed droog te maken, zeker als je geen gebruik maakt van een waterontharder. Zo voorkom je watervlekken en ophoping van kalk.

Poets met een zachte microvezeldoek

Je houdt de zwarte kraan en zwarte wasbak langer mooi met een microvezeldoek. Deze doeken zijn speciaal ontworpen om beschadigingen te voorkomen tijdens het reinigen. Je kunt ze gebruiken in combinatie met een mild reinigingsmiddel, maar ook als droge doek om stof te verwijderen.

Met de bovenstaande tips zorg je ervoor dat de hippe zwarte kraan of zwarte wasbak veel langer mooi blijft. Zo behoud je de stijlvolle uitstraling in de keuken of badkamer!

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101