Opvallende trends voor tuinmeubels in 2024

Door de hogere temperaturen in Nederland zitten we meer buiten. Veel mensen willen hun tuin en terras dan ook optimaal gebruiken voor ontspannende activiteiten. Buiten koken, borrelen, barbecueën, zonnebaden en loungen zijn bij jong en oud populair. Hiervoor heb je wel de juiste meubels nodig, die het mogelijk maken om buiten te zitten, te relaxen en te eten. Welke belangrijke trends zijn er op het gebied van tuinmeubilair voor 2024?

Tuinmeubeltrends waarbij de natuur centraal staat

Moderne tuintafel met bar

1. Minimalistische tuinmeubelontwerpen

Onze buitenomgeving moet een rustgevende uitstraling hebben. Daarom zie je veel tuinmeubels met een minimalistisch ontwerp, strakke lijnen, natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Ook de accessoires zijn eenvoudig van ontwerp en bovendien uitgevoerd in lichte, Scandinavische kleuren.

2. Duurzaam hout en gerecyclede materialen

De zorg voor de natuur staat voor veel mensen centraal. Houten tuintafels, banken en stoelen zijn daarom bij voorkeur gemaakt van FSC-hout. Daarnaast maken ontwerpers veel gebruik van gerecyclede materialen en gerecycled plastic, dat een duurzaam alternatief vormt voor hout.

3. Aardekleuren en neutrale tinten voor tuinmeubels, kussens en accessoires

Het is bekend dat je je ontspannen voelt in de natuur en dat de kleur groen in combinatie met natuurlijke tinten weldadig is voor de geest. In een tuin met veel groene planten en kleurige bloemen passen tuinmeubels en tuinkussens in kleuren als wit, beige, taupe en lichtgrijs perfect.

De voordelen van polywood buitenmeubels

Houten buitenmeubels, bijvoorbeeld van teakhout of eikenhout, hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Hout behoeft echter flink wat onderhoud. Zo moet je het behandelen met olie of beits en regelmatig schoonmaken. Met meubels met onderdelen van polywood geniet je wel van de charme van houtlook, maar ben je geen tijd kwijt met onderhoud. Polywood is gemaakt van oude petflessen en kunststof afval dat gereinigd en samengeperst is. Het materiaal heeft een natuurlijke uitstraling, maar krijgt geen scheurtjes of barsten. Gebruik wel onderzetters voor hete pannen en glazen, om brandpunten te voorkomen.

Tip van Vincent Mossel > Creëer jouw droomtuin: Tips voor een prachtig buitenparadijs in 3 eenvoudige stappen!

Tuin als verlengstuk van de binnenruimte

De tuin is voor veel mensen een fijne plek waar je geniet van sociale activiteiten of in je eentje tot rust komt. Vaak is de tuin het verlengstuk van het huis en is een eigentijdse uitstraling van de tuinmeubels gewenst. Het assortiment van www.toysandgarden.nl biedt veel inspiratie voor een inrichting van de tuin die past bij de behoeften van jou en je gezin. Met buitenmeubilair dat mooi blijft en lang meegaat.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 190