Wat zijn de interieurkleuren voor 2024?

Ieder jaar is het weer een feest wanneer de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen en interieur bekend worden. Ieder jaar is het dan ook weer tijd om kleur te bekennen; welke kleuren gaan we dit jaar volop in het interieur van 2024 terugzien? Van mosgroen tot terracotta, alles is wel eens al voorbijgekomen. Op welke kleur we ons dit jaar mogen verheugen? Hier de interieurkleuren van 2024 en tips over welke muurverf er op jouw verlanglijstje mag.

Ga voor warme kleuren 

Ons huis en interieur wordt steeds meer een plek die in het teken staat van rust, overzicht en balans. Een plek die je letterlijk en figuurlijk omarmt. Dit zien we ook terug in de interieurkleuren van dit moment. Deze staan voor warmte en de natuur. Als basis gebruiken we ook in het interieur van 2024 volop de lichte natuurtinten. Van beige tot taupe, en van gebroken wit tot écht wit. De basis is vaak rustig en overzichtelijk, een basis van waaruit je verder kunt gaan en nog meer kleur mag bekennen. 

warme kleuren 

Groen doen 

De aandacht voor duurzaamheid en de ecologische voetafdruk wordt steeds groter, zowel binnen- als buitenhuis. Dit zijn vaak verbeteringen in het kader van een energiebesparing en overstap van bijvoorbeeld gasverbruik naar andere warmtebronnen. Maar ook in de figuurlijke zin zijn we volop groen aan het doen. Groen is al langere tijd een interieurtrend, en deze zet de komende jaren nog wel even door. Welke teint we daarmee vooral op de muur moeten verven? Eigenlijk is het groen in elke vorm die het goed doet. Van mintgroen tot mosgroen. Groen is een heel veelzijdige kleur. En wie denkt dat het alom bekende ‘groen kost poen’ nog steeds geldt, die heeft tegenwoordig geen gelijk meer. Groene muurverf van zeer hoogwaardige kwaliteit is te koop tegen een fractie van de prijs van vroeger. Groen is daarnaast een redelijk tijdloze kleurtrend, dus je zit voor de komende jaren nog super goed! 

Warm rood 

Warm rood in je interieur

De warmte in huis extra benadrukken kan ook heel goed met de interieurkleur terracotta. Deze zagen we de afgelopen jaren ook al steeds vaker binnenshuis verschijnen, en dit is ook een langdurige trend gebleken. Naast de traditionele rode terracotta variant is er vandaag de dag ook een roze variant. Deze brengt net iets meer warmte, maar ook een frisse gloed met zich mee. Het is daarmee een perfecte warme kleur om te combineren met andere trends zoals die van de zwarte kozijnen, de houten keukens en een beige basis. Ben je nog niet klaar met terracotta, dan kun je ook kleuren in het verlengde hiervan combineren. Van dieprood en bordeauxrood tot purperrood.  

Natuurlijk zit in meer dan alleen in muurverf kleur. Het zijn vaak de grote verfmerken die de kleuren introduceren, maar er zijn meer facetten in een interieur waar kleur in terugkomt. Denk aan groen in alle soorten, met bijvoorbeeld de introductie van kamerplanten. In accessoires en details kun je kleuren subtiel een plek geven. Van chromen kranen tot gouden deurknoppen; kleur is alles en overal. Dus ga ook kleur bekennen in je interieur van 2024 en ga voor één van deze gave interieur trends. Een beetje kleur mag, maar wel altijd in balans en met de nodige rust en warmte. 

Vincent Mossel
Vincent Mossel

Vincent is een veelzijdige schrijver met een passie voor creativiteit. Of het nu gaat om het schrijven van een geweldige speech, het bedenken van pakkende reclameslogans, of het schrijven van boeiende artikelen over wonen, hij voelt zich in zijn element als hij zijn creativiteit kan uiten. Op Huislijn deelt hij diverse interessante artikelen, variërend van de nieuwste woontrends tot designlampen en de ideale vloer. Veel lees plezier!

Artikelen: 17