De laatste trends op het gebied van stoffering en interieurbekleding

Het interieur van je huis is een weerspiegeling van jouw persoonlijke stijl. Een van de belangrijkste elementen die karakter geven aan jouw inrichting is de meubelbekleding. De materialen bepalen niet alleen het comfort van de meubels, maar dragen ook bij aan de sfeer die je wil creëren. In dit artikel bespreken we de laatste trends op het gebied van stoffering en interieurbekleding. Welke trend spreekt jou het meeste aan?

Luxueuze fluwelen bekleding

Fluweel wordt nog steeds gezien als een van de meest luxueuze stoffen als het om meubelbekleding gaat. Het zachte en glanzende materiaal brengt een gevoel van elegantie in iedere woning. De komende tijd blijven bankstellen met velvet bekleding erg populair. Van een compacte 3-zitsbank tot een grote hoekbank met modulaire elementen. Fluwelen bekleding past bij vrijwel iedere woonstijl. Het gaat bijvoorbeeld prachtig samen met gouden details, maar het vormt ook een mooi contrast met een industrieel interieur.

Ribstof voor meer textuur en warmte

Als je op zoek bent naar een iets stoerdere variant van glad fluweel, is een ribstof een hele goede optie. Het geribbelde materiaal wordt ook wel corduroy genoemd. Het was een echte hit in de jaren 70 en maakt de afgelopen tijd een duidelijke comeback. De textuur voegt extra warmte en karakter toe aan de zitmeubels in huis.

Gebruik van diepe kleuren

jouw bank kiezen

Als we kijken naar het kleurgebruik in de interieurstoffering, ligt de nadruk vooral op diepe tinten. Denk aan donkergroen, een diepe blauwtint of een warme optie zoals terracotta. De kleuren zijn gedurfd, maar niet te fel. Hierdoor kun je het nog gemakkelijk combineren met andere tinten in huis. Vind je een bankstel in zo’n gewaagde kleur toch nog iets te spannend? Kies dan voor kleinere meubelstukken met deze trendy stoffering. Een poef of barkruk in een opvallende tint is bijvoorbeeld een subtielere toevoeging.

Gewaagde prints en motieven

De komende tijd mogen de gewaagde prints en motieven weer terugkomen in de bekleding. Het brengt jouw meubels pas écht goed tot leven. Kies bijvoorbeeld voor een speelse botanische print of een romantische bloemenprint. Een paar sierkussens met een printje zijn natuurlijk ook al een leuke aankoop.

Aandacht voor duurzaamheid

Duurzaamheid staat al langer centraal in de interieurwereld. Dat zien we dus ook terug in de meubelbekleding en stoffering. Er is een groeiende voorkeur voor duurzame stoffen, natuurlijke vezels en het gebruik van gerecyclede materialen. Ook wordt er meer aandacht besteed aan kwaliteit. Hoe langer de stoffering meegaat, hoe duurzamer de aankoop is.

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101