Tips & tricks voor interieurdesign

Het maken van een interieurontwerp voor je huis dat je geweldig vindt, kan een leuke ervaring zijn. Het enige wat je nodig hebt, is advies van een interieurontwerper, en dat is makkelijk te vinden. Maar voordat je begint te zoeken naar een “interieurontwerper bij mij in de buurt”, lees eerst verder! We hebben eenvoudige tips en trucs samengesteld om je te helpen je droomhuis te creëren.

Kies een kleurenschema

Als je je huis wilt inrichten met kleuren die je mooi vindt, kun je het beste drie tot vijf kleuren kiezen die je het meest aanspreken. Als je niet zeker weet welke kleuren je wilt, denk dan aan het gevoel dat je in je huis wilt hebben. Je kunt ook kijken naar je kleding voor inspiratie, omdat de kleuren die je daar graag draagt, je persoonlijkheid weerspiegelen. Als je je kleuren hebt gekozen, is het handig om voor elke kamer in huis te bedenken hoeveel van elke kleur je wilt gebruiken. Sommige kamers hebben misschien meer van één kleur nodig dan andere. Er zijn verschillende kleurenschema’s die je kunt proberen, zoals een schema met één hoofdkleur en lichtere en donkerdere tinten daarvan, of kleuren die naast elkaar op het kleurenwiel liggen, of juist kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel. Elk schema kan een andere sfeer geven aan je huis, dus kies wat het beste bij jou en je huis past.

ideale zithoek

Kwaliteit boven kwantiteit

Het is beter om te kiezen voor goede kwaliteit dan veel spullen te kopen. Je hoeft niet per se veel geld uit te geven aan decoratie. Goedkope impulsieve aankopen kunnen leiden tot rommelige kamers en spullen die snel stuk gaan. Het is verstandiger om te sparen voor meubels en andere belangrijke stukken die lang meegaan, zelfs wel tientallen jaren. Je kunt een budget maken en geld opzij zetten zodat je kunt investeren in bijvoorbeeld een goede bank, eettafel, stoelen of console. Je kunt ook een mooie schuifdeur kopen van Ijzerwarenwinkel. Zo ben je gegarandeerd van kwaliteit en maak je jouw huis mooi en duurzaam.

De woontip van Wooninfluencers.nl: industriële woonstijl
Wooninfluencer Marcella Van Eijsden: “Je verwacht nu misschien dat een industriële woonstijl alleen in een loft of ruim appartement te realiseren is maar niets is minder waar. Je kunt elke ruimte omtoveren tot deze stijl met behulp van het combineren van de juiste materialen en accessoires die kenmerkend zijn voor deze woonstijl.”

Probeer verschillende indelingen

Het is goed om te experimenteren met verschillende manieren om je meubels te plaatsen. Soms kan een kleine verandering in de indeling van je huis al een groot verschil maken. Je kunt ook overwegen om de Feng Shui-benadering te gebruiken, vooral in speciale kamers zoals de studeerkamer, slaapkamer en badkamer. Begin met het bedenken van hoe je de meubels wilt neerzetten en verander het net zolang totdat het helemaal naar je zin is. Zo kun je een fijne sfeer creëren in je huis.

Perfecte hoogte voor kunstwerken

Laat je kunstwerken zien door ervoor te zorgen dat je ze op de juiste hoogte ophangt. Het beste is om je belangrijkste kunstwerk, of het midden van een galerijwand, op ooghoogte te hangen, ongeveer 57″ (ongeveer 145 cm) vanaf de vloer. Meet vanaf de ophanging of het koord aan de achterkant van het kunstwerk en niet vanaf de bovenkant van de lijst. Zo kun je je kunstwerken goed bekijken en genieten van de mooie uitstraling in je huis.

Lees ook:
Rolgordijn op maat: goedkoop, praktisch én altijd de juiste match

Gebruik de juiste lampen

Het is belangrijk om de juiste lampen te gebruiken in je huis. Met de juiste lampen kunnen de kleuren mooi uitkomen en kun je een ontspannen sfeer creëren. Maar als je verkeerde lampen gebruikt, kan het huis er koud en onprettig uitzien. Interieurontwerpers adviseren vaak om LED-lampen te gebruiken, omdat ze zuinig zijn met energie en geld, maar vooral omdat ze een geweldige kleurkwaliteit hebben. Zo zorg je ervoor dat je huis er mooi en gezellig uitziet.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 214