Investeren in vastgoed enkel voor rijkelui? Welnee!

Veel mensen denken vooral aan hun pensioen wanneer ze bezig zijn met hun oude dag. Ze dragen elke maand netjes geld af en bouwen zo langzaam maar zeker een bedrag op waar ze later van kunnen leven. Maar wist je dat je in sommige gevallen beter kunt investeren in vastgoed? Een woning verhuren levert namelijk al direct na de aankoop geld op, wat kan oplopen tot flinke bedragen. En dat is niet het enige voordeel aan deze manier van investeren.

Wie overigens denkt dat alleen rijkelui in staat zijn om woningen aan te kopen voor de verhuur heeft het mis. Het is misschien niet makkelijk als je geen riant salaris hebt, maar soms simpelweg een kwestie van keuzes maken gedurende je leven.

Hoe begin je met investeren in vastgoed?

Om huizen aan te kopen voor de verhuur hoef je heus niet over een miljoenenbankrekening te beschikken. Iedereen is namelijk ergens begonnen, en dat kan ook heel klein. Er zijn namelijk genoeg betaalbare woningen op de markt, waar je met een paar jaar sparen misschien wél een (tweede) hypotheek op kunt krijgen. Of misschien kun je wel een deel van de overwaarde op je huidige woning gebruiken. Veel mensen kiezen ervoor dit geld te gebruiken voor een verbouwing, vakantie, een nieuwe auto, of gaan groter wonen. Als jij echter van plan bent om te investeren in vastgoed is allereerst een flinke portie geduld van belang. Oftewel: sparen en aflossen in plaats van constant elke euro die er binnenkomt uitgeven.

Huizenmarkt

Je eerste woning kopen voor de verhuur

Heb je voldoende gespaard of afgelost op je huidige hypotheek om een tweede woning (of misschien wel een kleine studio of vakantiewoning) te kopen? Dan gooi je deze direct in de verhuur. Met het bedrag wat er aan huur binnenkomt betaal je de hypotheek, en los je als het even kan elk jaar een extra bedrag af. Ook hierbij geldt dat geduld een schone zaak is en dat je heel bewust elke keer opnieuw de keuze moet maken om geld af te lossen in plaats van het uit te geven. Maar doordat je huur ontvangt, komt er nu eenmaal meer geld binnen, wat het al een stuk makkelijker maakt.

Geloof ons als we zeggen dat het begin het moeilijkst is. Als je namelijk een aanzienlijk deel van de tweede hypotheek (of die van je eigen woning) hebt afgelost, wordt het makkelijk om nóg een woning te kopen, die je vervolgens weer verhuurt. En als dat balletje eenmaal rolt, zit je voor de rest van je leven gebakken!

De voordelen van investeren in vastgoed

Het is niet makkelijk om te beginnen met investeren in vastgoed. Het kan voor veel mensen tot wel tien jaar duren voordat ze een tweede woning kunnen kopen. Laat dat je echter niet ontmoedigen, want de voordelen aan deze manier van investeren liegen er niet om:

  • Je verdient direct na de aankoop (en voor de rest van je leven!) meer geld in de vorm van huur. Dit is een volledig passief inkomen!
  • Vastgoed is inflatiebestendig, waardoor je er als je met pensioen bent doorgaans veel meer voor terugkrijgt dan je ervoor hebt betaald
  • Het is een hele tastbare investering, die zekerheid biedt op de lange termijn
  • De waarde die je in het pand opbouwt, kun je herinvesteren in nieuw vastgoed

Dit is nog slechts een kleine greep uit de vele voordelen die investeren in vastgoed je biedt. Klinkt het interessant? Zet dan eens voor jezelf op een rijtje hoeveel geld je elke maand kunt sparen of aflossen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt, en met een beetje geduld en volhardendheid kun je ook met een gemiddeld salaris op den duur investeren in vastgoed. Nogmaals: het begin is het moeilijkst!

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255