Hoe creëer je een vakantie sfeer in eigen tuin?

Als mensen bij ons voor het eerst in onze tuin komen, is het eerste wat ze zeggen….

Met deze tuin hoef je toch niet op vakantie! De eerste keer dat we dat hoorde wisten we, we zitten op de juiste weg.

Hoe creëer je nu zo’n mediterrane Ibiza vakantie tuin?

Zorg voor een mooie rustige basis, vanuit daar is alles mogelijk! Met de juiste beplanting krijg je al snel het vakantie sfeertje denk aan een mooie palmboom of grote olijfboom. Het is even een investering, maar geloof mij het is het dubbel en dwars waard.

Voor in de potten hebben wij gekozen voor de Olijf en vijgenbomen, die vergen weinig onderhoud en staan altijd mooi. Een tip is ook vraag mooie potten of planten voor je verjaardag, of een cadeaubon van het tuincentrum.

Zo groeit je collectie aan potten of planten elk jaar. Denk er aan dat mediterrane planten in pot niet tegen de kou en vorst kunnen, geef die dus op tijd een warm beschut plekje in de schuur of garage. Je kan ze uiteraard ook lekker inpakken met een jutte zak (duurzaam) of bubbelplastic, te koop in het tuincentrum.

Zelf pakken we onze palmbomen ook altijd in met de winter tegen vorst, al zijn de meeste palmbomen tegenwoordig aardig vorst bestendig. Tuinmeubelen met een mooie lichte basis doet het ook erg goed, denk aan hout of rotan. Wij hebben grote lange eettafel waar we heerlijk met vrienden en familie aan kunnen zitten.

ibiza sfeer

Daarnaast een heerlijke lounge set voor onder onze overkapping.

Door verschillende soorten sierkussen op de lounge set te gebruiken, met verschillende stoffen en structuren maak je het extra uitnodigend om lekker op neer te ploffen. Vergeet ook niet een heerlijk buitenkleed deze heb ik gekocht bij @volero.nl

Onder onze overkapping hebben we ook een mooie tuinposter opgehangen in de Boho sfeer. Deze zijn er in vele soorten en maten te koop bij @teunstuinposter.nl

Zeegras lampen geven ook een leuke sfeer, vooral als je er een aantal bij elkaar hangt. Deze verkoop ik via mijn webshop www.thuisbyeveline.nl

Voor aan de wand hebben wij gekozen voor wat ronde rotan schalen en placemats, een mooie budget tip is…

Lees de nieuwste inspiratie blogs van Eveline op Wooninfluencers

Eveline
Eveline

Eveline Thuis By Eveline

Eveline oftewel Eef, Eefje of Lien. Naast mijn parttime baan ben ik in 2020 mijn eigen webshop begonnen.

Hier verkoop ik Boho, Ibiza, woon accessoires uit Ibiza, Bali & Marrakesh. Om zo dat heerlijke vakantie sfeertje te creëren in huis en tuin. Ik kan hier volledig mijn energie en creativiteit in kwijt. Daarnaast ben ik getrouwd, moeder van 2 kids, we houden zelf ook van het heerlijke Boho vakantie sfeertje in huis en tuin. Zijn daarom thuis ook altijd bezig met opknappen en veranderen. Ik hoop jullie te kunnen inspireren met mijn enthousiasme voor mooie items voor in huis, tuin maar ook fashion is een grote passie.

Met mijn blogs, informatieve posts en mijn ervaring in het opzetten van een webshop wil ik jou graag inspireren!

Benieuwd geworden? Neem een kijkje op een van mijn socials.

Artikelen: 1