Ontspannen in stijl: de voordelen van hoekbaden

Als je badkamer beperkte ruimte heeft, kan het lastig zijn om een traditioneel rechthoekig ligbad te plaatsen. Gelukkig biedt een hoekbad dan een ideale oplossing. Hoekbaden zijn speciaal ontworpen om ruimte te besparen en passen vaak op plekken waar standaard baden dat niet kunnen. En ze zijn ook nog eens verkrijgbaar in diverse vormen en maten. 

Een grote badkamer biedt veel mogelijkheden en kan op een eenvoudige manier worden ingedeeld, maar wat als je een kleine badkamer hebt? Dan kan het best een uitdaging zijn om alles te plaatsen wat je wilt of om in deze ruimte een ruimtelijke sfeer te creëren. Wil je zo graag een badkuip, maar lijkt dat onmogelijk in de kleine ruimte? Lees dan absoluut even verder. Door het slim indelen van de sanitaire voorzieningen kun je veel ruimte creëren, zelfs in een kleine badkamer. Een hoekbad kan dan een ideale oplossing zijn. Omdat ze in de hoek van de badkamer passen, nemen ze minder ruimte in beslag dan traditionele baden. Dit is vooral handig voor mensen met kleine badkamers. Zo kan ook jij dus lekker badderen in een ruimte waarvan je dacht dat dat in eerste instantie onmogelijk zou zijn.  

Voordelen van hoekbaden

Een van de grootste voordelen van hoekbaden is dat ze ruimtebesparend zijn. In vergelijking met traditionele rechthoekige badkuipen nemen hoekbaden minder vloeroppervlakte in beslag. Dit maakt ze natuurlijk uitermate geschikt voor kleinere badkamers of indelingen waar een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte essentieel is. Door slim gebruik te maken van de hoeken van de kamer, kun je een mooi bad toevoegen zonder concessies te doen aan de rest van het interieur. Een ingebouwd hoekbad is niet alleen ruimtebesparend, maar ook ergonomisch ontworpen voor een comfortabele en ontspannen bad ervaring. Bovendien is zo’n bad verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen, waardoor dit perfect is voor eigenlijk elke badkamer. 

huis kopen - badkamerstijl

In alles soorten en maten

Een ander voordeel van hoekbaden is dat ze een unieke uitstraling hebben. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, dus je kunt er altijd wel een vinden die bij de stijl en afmeting van je badkamer past. Een van de meest voorkomende vormen is het driehoekige hoekbad, dat een gelijkbenige driehoekige vorm heeft en doorgaans in de hoek van de badkamer wordt geplaatst. Een andere optie is het asymmetrische hoekbad, dat een iets ovale vorm heeft en meer ruimte biedt aan één zijde voor een ontspannen bad ervaring. Deze vorm van hoekbad kan ideaal zijn voor mensen die wat meer bewegingsruimte willen hebben tijdens het baden. Dan zijn er ook nog vijfhoekige en kwart ronde baden. Ongeacht welke vorm je ook kiest; hoekbaden zijn ontworpen om functionaliteit en esthetiek te combineren, waardoor ze een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur en elke woning.

Verscheidenheid aan hoekbaden

Afgezien van de verschillende afmetingen en vormen, kun je ook kiezen voor een andere kleur dan standaard wit. Denk bijvoorbeeld aan een zwart hoekbad. Erg trendy! Of de warme kleur Pergamon, die vaak wordt omschreven als een gebroken wit of een crèmeachtige kleur met een lichte beige ondertoon. Een bijzondere kleur die makkelijk kan worden gecombineerd met andere kleuren en een vleugje elegantie en warmte kan toevoegen aan een ruimte. En dan hebben we het nog niet gehad over bubbelbaden. Ook een hoekbad kan uitgerust worden met jets, waardoor je een spa-achtige ervaring krijgt. Een hoekbad met whirlpool systeem behoort dus zeker ook tot de mogelijkheden. 

Douchen in een hoekbad?

badkamer met douchecabine

Een hoekbad is doorgaans vervaardigd van acryl. Dit materiaal houdt de warmte van het water beter vast en is slip- en kleurvast en gaat ook nog eens lang mee. Als je voor een hoekbad kiest en je vraagt jezelf af of je ook kan douchen in een hoekbad, dan is dat zeker mogelijk. Het is dan wel belangrijk dat je een hoekbad kiest dat voorzien is van een douchegedeelte. Hierbij zit er in het bad een extra plateau verwerkt zodat je bijna niet kan uitglijden. Ook de afvoer van het water zit hier verwerkt.

Lees ook: De vloer als finishing touch

Investering die de woning laat stijgen

Behalve veel ruimtebesparing en een badkamer die er top uitziet, heeft toevoegen van een nieuw hoekbad ook een gunstig effect op de waarde van je koopwoning. Sowieso is een moderne en goed onderhouden badkamer een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van een woning die potentiële kopers aantrekt. En als je een kleinere badkamer hebt die er groter uitziet dankzij een ruimtebesparend hoekbad, dan onderscheidt je de woning natuurlijk nog meer met andere vergelijkbare woningen op de markt. 

Claudia Gharbi
Claudia Gharbi

Claudia Gharbi is afgestudeerd journalist en heeft een passie voor alles wat met huizen te maken heeft en real estate. Dat is ook de reden dat zij naast haar schrijfwerk de studie makelaar is gaan volgen, zodat ze zich nog beter heeft weten te verdiepen in de vastgoedsector.

Artikelen: 6