Het verhaal Wooninfluencer Dorke over haar creatieve zoektocht naar thuiskomen

In deze tijd, waarin er een ernstig tekort aan woningen heerst, is het noodzakelijk om creatieve oplossingen te vinden. Als kind heb ik de ruimte gehad om in de natuur te zijn en onbevangen buiten te spelen. Logisch dus dat ik bewegingsruimte nodig heb. In de natuur voel ik mij het meeste thuis! Een huis op wielen is een perfecte oplossing. We bevinden ons in een transitie periode die pioniers nodig heeft.

Dat betekent kritisch gaan kijken naar oplossingen, want die zijn er. Een nieuwe, zelfvoorzienende manier voor energie en watervoorziening hoort daar ook bij. Dit jaar ga ik starten met de bouw van een Tiny house met voor het grootste deel uit gerecyclede materialen. Hoe mooi zou het zijn als we kunnen samenwerken met de boeren. De boer heeft de grond, de boer kan wat extra inkomsten gebruiken, hij kan de grond verhuren waardoor mobiele tiny houses geplaatst kunnen worden. Zelfvoorzienend leven is hierdoor mogelijk. Het community gevoel, terwijl de eigen zelfstandigheid behouden kan blijven.

Hoe het begon voor wooninfluencer Dorke

In de loop van de tijd ben ik me bewust geworden van een heleboel zaken. Van wie ik zelf ben en wat ik wel en niet wil. Uiteenlopend van keuzes in werk als manieren van leven en wonen.

wooninfluencer Dorke
Wooninfluencer Dorke Verhagen

Minimalistisch nomaden leven

Tijdens mijn niet alledaagse levenswandeling mocht ik ontdekken dat onthechten voor mij de ideale manier is om stress te verminderen. Als vanzelf ontstond dan ook een minimalistische lifestyle voor mij. In plaats van dat ik naar de woonwinkel ging, bezocht ik kringloopwinkels. Want spullen met een verhaal zeggen mij nu eenmaal meer. Een minimalistische lifestyle begon met het kiezen voor een kleinere woning, daarna ging ik stap voor stap ‘ontspullen’.

Laat je inspireren! Ontdek een wereld van inspiratie op Wooninfluencers.nl

Minimalistisch leven betekent niet alleen tevreden zijn met minder. Het heeft mij zeer zeker vrijheid en rust gebracht. Leven met minder poespas helpt om los te komen van onze Westerse comfortzone. Minimalisme gaat hand in hand met onthechten. Wat uiteindelijk helpt bij persoonlijke, energetische processen.

Door het overtollige (materialisme) te verwijderen, kun je dichter bij jezelf komen. Sinds mijn televisie niet meer meeverhuist, heb ik tijd gekregen voor belangrijke zaken zoals spontane ideeën uitwerken en creativiteit in het hier en nu zoals haken en handletteren. Onthechten is een term uit het Boeddhisme. Dit is een levenshouding waar ik anderen dan ook graag mee inspireer. Wooninfluencer Dorke.

Dorke Verhagen
Dorke Verhagen

Hallo, ik ben Dorke! In de wereld van vandaag, waar een woningtekort heerst, ben ik altijd op zoek naar creatieve oplossingen. Als kind had ik het voorrecht om buiten in de natuur te zijn en zorgeloos te spelen. Die vrijheid heeft ervoor gezorgd dat ik altijd behoefte heb aan ruimte om te bewegen. Voor mij voelt de natuur als mijn ware thuis. Daarom is een huis op wielen de perfecte oplossing voor mij.

Ik geloof sterk dat mensen van nature nomaden zijn. Het is mijn diepste roeping om mijn levenspad intuïtief te volgen en anderen te inspireren met mijn creatieve levensstijl.

Als vanzelf kwam ook een minimalistische levensstijl in mijn leven. In plaats van naar woonwinkels te gaan, begon ik kringloopwinkels te bezoeken. Ik ontdekte dat spullen met een verhaal mij veel meer aanspraken. Het begon allemaal met de keuze voor een kleinere woning en geleidelijk ben ik begonnen met het 'ontspullen'.

Ik besefte dat ik minder bezittingen nodig had en begon kritisch te kijken naar wat ik echt waardeerde en nodig had in mijn leven. Het was een proces van loslaten en bewust kiezen voor wat echt belangrijk voor me was. Door de overgang naar een minimalistische levensstijl kon ik zowel fysiek als mentaal meer ruimte creëren en genieten van de eenvoudige dingen in het leven.

Artikelen: 1