De frisse wind door je huis laat gaan. Wooninfluencer Marije over opruimen.

“Er is niets zo persoonlijk als een goed georganiseerd leven” 

En daarom schakel je een professional organizer in. Die weet namelijk als geen ander om in te spelen op jouw situatie, antwoord te geven op jouw opruim-vragen en je weer op weg te helpen naar rust, ruimte en structuur. 

Mijn naam is Marije en ik ben professional organizer. Maar je mag me ook huishoudcoach noemen als dat de afstand tussen ons verkleind. In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in 3 vakgebieden:

  • Particulier Organizen
  • Hulp bij hoarding
  • Hulp na rouw. 

Hoe ziet dat eruit? 

Particulier Organizen

Particulier Organizen kun je feitelijk kun je het opsplitsen in twee manieren van werken. 

  • We doen het samen zodat jij daarna zelf het aangeleerde systeem kunt voortzetten.
  • Ik doe het voor jou.

Wanneer je vastgelopen bent in huis, niet meer weet waar je moet beginnen met opruimen en de puinhopen niet meer overziet, dan gaan we samen aan de slag. 

Van je overvolle zolder (waar je nu eindelijk eens een leuke chill-plek van wilt maken) tot aan je keukenkastjes; voor alles heb ik een systeem.  

Samen kiezen we vooraf een plek in huis die je graag weer netjes wilt hebben. Deze plek wordt onze focus plek. 

En soms heb je andere prioriteiten. Misschien werk je enorm veel en ben je carrière gericht of ben je weinig thuis doordat je een baan in het buitenland hebt. 

Wat de reden ook is, het kan zo zijn dat je graag wilt dat ik even de frisse wind door je huis laat gaan.  En dat kan ook. Ik check de inhoud van je keukenkastjes of zoek je garderobe uit op seizoen.  Deze opdrachten zijn maatwerk en zijn voor iedereen anders. 

kast opruimen

Hulp bij hoarding

Hulp bij hoarding is een heel andere tak van sport. Hoarders weten meestal zelf niet dat ze hulp nodig hebben, vaker vindt de omgeving het meer noodzakelijk om op te ruimen dan zijzelf. Daardoor is er een hele specifieke aanpak nodig. 

Lees ook: het verhaal van wooninfluencer Daphne Frijters

Een hoarder wordt over het algemeen doorverwezen via een huisarts, ook omdat er in veel gevallen psychologische of huishoudelijke hulp bij gebaat is.  Dan werk ik samen met deze hulpverleners. Hoarding is ernstig en kan leiden tot gevaarlijke woonsituaties. Een kant en klare oplossing is er niet, duurzame hulp wel. 

Hulp na rouw

Hulp na rouw is een specialisme dat is ontstaan uit een persoonlijke situatie. Er komt een moment, na die vreselijke periode van rouw, dat je de zonnestralen weer voelt op je huid. Dat je weer vaker lacht en weer vaker zin hebt in leuke dingen. Vaak komt er zelfs een nieuwe partner. En dus ook een nieuw besef. Want wat doe je dan met de spullen van je overleden partner? Mag je die wegdoen? Welke bewaar je? Wat laat je in huis staan en wat berg je op zolder op? 

Een onmenselijke taak om als achtergebleven partner deze keuzes te maken. Daar help ik je bij. Mijn enorme voorliefde voor rariteitenkabinetten helpt daar goed bij, is iets wat perfect aansluit bij mijn specialisme en dat komt dan ook in elke project terug. 

Je verzameling souvenirs van bijzondere reizen of dierbare herinneringen van een verloren geliefde uitgestald op een mooie plek in huis. Wat jouw opruimkwestie ook is; bij D’opruimer kun je ervoor terecht. 

Marije deelt haar mooie persoonlijke verhalen ook op Wooninfluencers.nl. Benieuwd? Ga dan snel naar Wooninfluencers.nl

Hoe ik te werk ga? 

Wooninfluencer Marije

Zodra je het eerste contact met mij gelegd hebt plan ik een korte bel afspraak met je in. Tijdens dat telefoongesprek hoor ik graag het pijnpunt en je eerste vragen. Ook plannen we een huisbezoek. 

Tijdens dat huisbezoek mag je me meenemen door de situatie en in jouw persoonlijke verhaal. Aan de hand van dit huisbezoek zal ik een plan opstellen dat aansluit bij jouw wensen en zodra jij akkoord geeft op dat plan gaan we (al dan niet samen) aan de slag! 

Ik zal mijn eerstvolgende en eventueel de eerste voor jullie volledig wijden aan mijn werkwijze en hoe dat er dan uitziet, de eerder ingestuurde blogs aanpassen is niet haalbaar omdat de verhalen dan ook volledig anders worden

Marije
Marije

De verhalen van mijn cliënten zijn stuk voor stuk persoonlijk, de momenten die ik met hen deel zo mogelijk nog persoonlijker.

Vaak grijpen de verhalen me aan, en hoe professioneel ik ook ben; ik schrijf de gebeurtenissen vaak van me af.

Deze "verhaaltjes" zijn een soort dagboekje geworden. Mijn man en kinderen lezen er wel eens in en zij raadden mij aan om er blogs van te maken.
Deze blogs deel ik graag zodat iedereen een uniek inkijkje krijgt in de werkzaamheden van een p.o.

Natuurlijk zijn alle namen gefingeerd en hou ik de meest aangrijpende zaken voor mezelf.

Artikelen: 1