Milieuvriendelijk tuinieren: duurzaam onderhoud van je tuin

Ben je regelmatig in de tuin te vinden? Bijvoorbeeld om je gazon of de planten optimaal te kunnen onderhouden? Dan wil je natuurlijk maar al te graag weten hoe je dit nu het beste kunt aanpakken. En om je daar alvast wegwijs in te maken, geven we je een paar handige tips in dit artikel.

Probeer het gebruik van schadelijke en chemische producten te vermijden 

Op het gebied van producten voor het verzorgen van de tuin, is er enorm veel mogelijk. En daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kun je al veel specifieker op zoek gaan naar deze producten als je graag milieuvriendelijk wilt gaan tuinieren bij jou in huis. Kies ervoor om te investeren in producten die vrij zijn van schadelijke en chemische stoffen, bijvoorbeeld kalk en meststoffen voor de tuin. Hierdoor draag je dus ook meteen een duurzaam steentje bij aan de planeet.

heerlijke tuin om in te tuinieren

Gebruik het regenwater uit de regenton voor het bewateren van de tuin

En wil je je gazon in de tuin optimaal gaan onderhouden door het regelmatig van water te voorzien? Dan is het een goed idee om van tevoren een regenton in je tuin te plaatsen. Hierdoor is er genoeg tijd om de regen die valt in de herfst en winter op te vangen. En dit water kun je dan weer gaan gebruiken voor het bewateren van de tuin. Slim, handig én kostenbesparend. Het is dus ook helemaal niet zo gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een regenton te laten plaatsen in de tuin. Het laten plaatsen heb je erg snel gedaan en je profiteert direct van de voordelen. Je hebt verschillende soorten formaten om uit te kiezen, zodat er altijd wel een regenton bij jou in de tuin past.

Lees ook: 4 tips om je tuinkachel gezellig te maken

Je shopt alle must-haves voor de tuin erg makkelijk online 

Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je al een wereld van verschil maken. Is het de hoogste tijd om ook je eigen tuin op een milieuvriendelijke manier te gaan verzorgen? Dan is het de hoogste tijd om je wat verder te gaan verdiepen op het gebied van de must-haves waar je je tuin mee kunt verzorgen. Het beste van alles is dat je dit gewoon een keer online kunt doen bij bijvoorbeeld een specialist, zoals Welkoop. Wanneer ga jij aan de slag met milieuvriendelijk tuinieren?

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122