Hoe combineer je bohemian meubels in huis

Ben je dol op de bohemian stijl, hou je van kleur en natuurlijke materialen, dan kan je dit ook heel makkelijk in jouw woning terug laten komen door bohemian meubels te combineren met accessoires. Want naast dat je jouw tuin helemaal in Ibiza stijl kan brengen, kan dit ook in de woonkamer. 

Als ik een Bohemian touch in mijn woning wil?

Wanneer je denkt aan bohemian in de woonkamer, dan denk je misschien vooral aan groen. Groene planten in mooie aardetinten potten. En dat klopt, Groen in de kamer is bohemian op en top. Maar naast dit groen kan je jouw woonkamer nog veel meer die bohemian stijl geven door te kiezen voor bohemian meubels.

Wat is de bohemian woonstijl?

bohemian meubels in je woonkamer

De bohemian woonstijl is een interieur waarbij je veel kleuren kunt combineren of juist kan kiezen voor naturel. Naast het groen van planten, zijn natuurlijke materialen als rotan, riet, bamboe maar ook hout vaak de basis van een bohemian stijl.

Hoe combineer ik bohemian meubels?

Heb je nu jouw meubels in hout, bamboe, rotan of riet dan kan je dit prima combineren met verschillende accessoires. Accessoires als een plaid op de bank, kussens en vloerkleden. Dit geeft naast dat bohamian ook een warme uitstraling aan jouw woning. Combineren kan ook heel goed met bohemian meubels onderling, zo combineer je vintage met modern of Scandinavisch met kleur.

Welke kleuren kan je gebruiken?

bohemian meubels in huis

Maar welke kleuren zie je dan veel terug in die boho stijl in de woonkamer? Eigenlijk zit je altijd goed qua kleuren. De basis is vaak een wit, dit combineer je met natuurlijke aardetinten en het groen van de planten. Wil je meer uitsprekende kleuren, dat kan ook.  Kleuren als geel, rood, oranje, roze en turquoise zijn echte bohemian kleuren die heel goed in jouw woonkamer passen.

Kies jouw stijl!

Welke stijl ook past bij jou, het is leuk om dit terug te laten komen in jouw woning. Kijk je naar de bohemian stijl, dan zien we dit al veel terug komen in de tuininrichting, maar dit kan dus ook prima in jouw woonkamer. Combineer jouw bohemian meubels met natuurlijke tinten, kleuren en accessoires en jij hebt het idee altijd in een warm en kleurrijk huis te wonen.

Gastblog Lodiblogt, meer tips vind je op lodiblogt.nl

Lodi Boonstra
Lodi Boonstra

Hallo daar! Mijn naam is Lodi en ik ben een schrijver, reiziger, bohemian en modeliefhebber. Ik houd ervan om mijn passies te delen met mijn lezers en hen op de hoogte te houden van de laatste trends en mijn persoonlijke ervaringen. Als moeder van twee zonen, geboren in 2007 en 2009, ben ik erg druk met mijn gezin, maar in mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn en te werken aan mijn moestuin.

Artikelen: 1