Dit zijn de populairste trends voor keukens in 2023

Overweeg je een nieuwe keuken in huis te laten plaatsen? Houd bij het ontwerpen van de keuken rekening met de laatste trends op het gebied van materialen, kleuren en apparaten. Heb jij online al naar keuken inspiratie gezocht, om voor jezelf een beeld te krijgen van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt? Er zijn verschillende blogs te vinden, waarop mensen je bij hen binnen laat kijken. Of denk aan een platform als Pinterest, waarop stylisten leuke ideeën delen voor het interieur in huis. In dit artikel zetten we de laatste trends voor keukens je op een rijtje. 

Robuuste houten keuken met natuurlijke materialen 

Een van de trends van dit moment is het gebruik van natuurlijke materialen in het ontwerp van de keuken. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke, robuuste houten keuken. De houten keukenkasten vallen hierbij goed te combineren met een dik keukenblad van beton, of bijvoorbeeld een meer subtiel blad van graniet of composiet. Voorzie de keukenkasten van brede handgrepen. Vergeet na het laten plaatsen van zo’n houten keuken niet om wat planten neer te zetten, of bijvoorbeeld verse kruiden in potjes aan de wand te hangen. Dit maakt de keuken helemaal af! 

Chique keuken met donkere kleuren 

Niet alleen de robuuste, houten keuken is in trek. Overweeg ook eens een keuken in voornamelijk donkere kleuren; een zwarte keuken met een aantal gouden elementen is er een goed voorbeeld van. Zo’n keuken past perfect in een modern of industrieel ingerichte woning. De gouden elementen geven de keuken een luxe, chique uitstraling. Voorkom dat het chique karakter van de keuken wordt verstoord door een grote afzuigkap aan de wand, door te kiezen voor een kookplaat met kookveldafzuiging. Er zijn tegenwoordig verschillende aanbieders van dergelijke kookplaten. Ze helpen je ruimte in de keuken te besparen! 

moderne keuken

Maak van een keuken een ontmoetingsplaats

Een keuken is niet langer slechts een ruimte om maaltijden te bereiden; maak er een ontmoetingsplaats van. Dit doe je door in het ontwerp van de keuken een bar op te nemen. De bar kun je bijvoorbeeld onderdeel uit laten maken van een kookeiland. Laat je partner of kinderen plaatsnemen aan deze bar, terwijl jij het eten bereidt. Zo wordt koken hartstikke gezellig! De bar biedt ook uitkomst, wanneer je eters krijgt. 

Tip: kijk hier eens voor meer inspiratie, wanneer je aan de slag gaat met het creëren van jouw nieuwe droomkeuken in huis. 

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252