De liefde voor mooie dingen

Met de paplepel is het me ingegeven, de liefde voor mooie dingen. Met een opa zaliger die oog had voor finesse en zijn passies voor fotografie, tekenen, schrijven, muziek en de natuur op me overbracht en met een mama die steevast de laatste nieuwe mode in kledij en interieur volgde, heb ik de beste handvaten die ik me maar wensen kan.

Oog voor schoonheid

Als kind was ik steeds volgens de laatste mode gekleed (tot in de details) en heb ik de trends van architectuur en interieur van dichtbij mee gevolgd door enkele malen te verhuizen. Onze huizen en tuinen waren steeds tot in de puntjes gedecoreerd en verzorgd.

Met een extra gevoed oog voor schoonheid en een gestimuleerd creatief brein en idem dito vingers, zit het stylen en decoreren al van kinds af in me.

Schatten uit het verleden

Mijn jeugdkamers waren geen typische puberdomeinen maar hadden net dat tikkeltje meer. Ik kocht en kreeg toffe spulletjes en combineerde deze met schatten uit het verleden. Ik hield toen al van de moderne stijl maar verrijkte deze graag met wat nostalgische, waardevolle items.

Toen ik 20 jaar geleden mijn eigen huis liet bouwen, weliswaar met een startersbudget, deed ik mijn persoonlijke inbreng waar mogelijk. Ik tekende zelf de binnen- en buitenkant, deed grondige prospectie naar een blijvende, neutrale stijl en investeerde in een waardevolle basis, namelijk een open lichtrijke ruimte en tijdloze designmeubelen. Ik bespaarde op keuken, badkamer en kleinere accessoires omdat ik me er toen al van bewust was dat deze zeer tijdsgebonden zijn en mezelf kennende (ook een erfenis van mijn mama) ik na een decennium zeker veranderdrang zou hebben.

Minimalistisch en functioneel

19 jaar later zit ik aan keuken nummer 2 en badkamer nummer 2 (maar het kriebelt voor een nieuwe versie). De dure kasten zijn nog steeds mooi en van deze tijd. Accessoires worden hier regelmatig veranderd, ofwel tijdelijk of permanent ingeruild voor de nieuwe trends of verschoven van plaats. De indeling van mijn huis en de stijl zijn helemaal mee met anno 2023. Met een witte basis en liefde voor pastel kan ik me helemaal uitleven in de Scandinavische stijl. Minimalistisch en functioneel met strakke lijnen maar ook warmere kleuren en materialen is wat mij rust geeft en het best bij me past.

Interieurjunkie

Als alleenstaande mama maar tevens interieurjunkie blijft het een boeiende uitdaging mijn liefde voor design te combineren met leuke, trendy budgetaankopen. Ik investeer in tijdloze items van de duurdere merken en combineer er op los met leuke, trendgevoelige minder kostelijke decoratiestuks. Deze combineren met nostalgische, waardevolle eyecatchers is eigen aan mijn interieur en aan mijn persoon. Vazen, servies, tafellinnen, … van mijn grootouders en overgrootouders hebben een permanente en belangrijke plek gevonden in mijn interieur. Van een art deco servies uit 1935, over een vaas van 80 jaar oud tot een piëdestal van om en bij de 70 jaar. Zolang het klopt in mijn gevoel en mijn verhaal, dan kan het.

Als als interieurjunkie deelt Conny haar kennis en passie ook op Wooninfluencers. Laat je verrassen door haar liefde voor schoonheid.

De kunst blijft om naast de overload aan leuke spullen toch mijn strakke doch warme geheel te bewaren. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zoiets al schuivitus, ook wel veranderdrang genaamd. Spullen van plek veranderen, even in de kast, … het schenkt mij alvast voldoening.

Passie voor al wat mooi is

Conny van Eylen
Conny is gepassioneerd door schrijven en interieur maar ook door mensen en sociale media. In mijn wit en strak interieur voeg ik met veel liefde Scandinavische elementen en pastelkleuren toe.

En voldoening dat gaat samen met passie… Passie voor al wat mooi is en passie voor schrijven… Graag nog heel veel en heel lang… Zo ben ik, Conny, 47 jaar, mama van Ella 18 en Nore 16, reeds 25 jaar leerkracht maar daarnaast ook fervente interieurfreak en schrijfgek… Weldra 19 jaar eigenaar van mijn eigen huisje waarin ik regelmatig dingen aanpak (ik het idee, de uitvoering door professionelen). Recent kreeg ik een nieuwe keuken. Op het programma nog: nieuwe ramen & deuren en de ganse benedenverdieping een schilderbeurt laten geven. Op het droomlijstje: een afgewerkt dakterras en een frisse input in de badkamer om deze nog meer te laten afstemmen op de rest van het huis.

Keep on dreaming, keep on loving! Doe alles wat je doet met hart en ziel! Mijn credo!

Mijn passies in woord en beeld kan je volgen op: https://instagram.com/cons_place

Conny van Eylen
Conny van Eylen

Gepassioneerd door schrijven en interieur maar ook door mensen en sociale media, tracht ik mijn weg te vinden.

In mijn wit en strak interieur voeg ik met veel liefde Scandinavische elementen en pastelkleuren toe.

Als interieurjunkie en alleenstaande mama is en blijft het een uitdaging deze te combineren door middel van designstuks & budgetkoopjes en interieurtrends & nostalgische erfstukken.

Op mijn instagrampagina schrijf ik vol liefde over mijn passies en droom ik van eventueel een bij job in de interieurwereld en als contentschrijver.

Artikelen: 9