Deze type huizen zijn een investering meer dan waard

Spaargeld op de bank laten staan levert tegenwoordig helaas niet meer heel veel op. Het is dan ook niet gek dat mensen op zoek gaan naar andere manieren om hun geld te investeren. Dit kun je op ontzettend veel verschillende manieren doen. Je kunt gaan beleggen, je kunt openstaande schulden afbetalen of je kunt ervoor kiezen om te gaan investeren. Investeren in vastgoed is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat de waarde van de huizen enorm gestegen is en je hier dus een mooi rendement uit kunt halen. Een woning kopen om vervolgens te verhuren is dan ook erg populair onder investeerders.  

Welke huizen zijn geschikt voor de verhuur

Wanneer je ervoor kiest om te gaan investeren in vastgoed dan heb je hierbij de keuze uit 3 soorten woningen. Het is belangrijk om na te gaan welke vraag er op de huidige markt is naar huurwoningen. In de meeste gevallen zullen rijtjeshuizen of twee onder een kapwoningen populairder zijn voor de verhuur dan grote vrijstaande villa’s. Elk type woning komt met zijn eigen voor- en nadelen voor de verhuur. Deze zetten wij voor jou op een rij.

  • Je kunt een nieuwbouw huis kopen om te verhuren. De grote voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning is dat je in de meeste gevallen niet te maken krijgt met onverwachte (reparatie) kosten. De woning is meteen verhuurbaar en alles is helemaal nieuw en up to date. Daarentegen kan de aankoopprijs van een nieuwbouwwoning wel een stuk hoger zijn en zijn er weinig subsidies beschikbaar.
  • Je kunt een gerenoveerde woning kopen om te verhuren. Wanneer je ervoor kiest om te renoveren en dan de woning verhuren. Dan kan het zijn dat je gebruik kunt maken van subsidies vanuit de overheid of de gemeente. Daarnaast krijg je niet te maken met stress rondom een renovatie omdat dit allemaal al gedaan is. Het nadeel is dat je niet weet hoe de renovatie gedaan is en je dus nooit zeker weet of alles goed aangepakt is. Dit kan zorgen voor onverwachte kosten. 
  • Als laatste optie kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om zelf een woning te gaan renoveren. Op deze manier heb je zelf de controle over de aankopen en investeringen die er gedaan worden en kies je zelf de vakmannen. De nadelen zijn het vele werk dat komt kijken bij een renovatie. Daarnaast kan het moeilijk zijn om een duidelijk budget te bepalen. De kosten voor materiaal zijn op het moment erg onzeker. Als laatste heb je het risico dat je voor (onaangename) verrassingen komt te staan zoals verborgen gebreken.
huis in Amsterdam

Zelf verhuren, of de huur uitbesteden 

Nadat de woning is aangeschaft wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk in de verhuur zetten. Zolang de woning leeg staat kost het jou immers alleen maar geld en levert het niks op. Je kunt ervoor kiezen om de woning zelf te gaan verhuren, of je kunt ervoor kiezen om dit door een beheerder of makelaar te laten doen. Wanneer je deze taak zelf op je neemt zorgt dit voor de minste kosten, maar deze taak kan ook stressvol en tijdrovend zijn. Je zou er daarom ook voor kunnen kiezen om de verhuur uit te besteden. Hiervoor betaal je natuurlijk wel een vergoeding. Daarentegen hoef je je nergens zorgen over te maken en hoef je niet constant paraat te staan voor jouw huurders.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252