De trend van nu: stalen deuren

Als we het hebben over een sprekende look dan komt al snel de stalen zwarte deur met glas voorbij. Het is een trend vanuit de industriële woonstijl die echt in heel veel woningen een enorme eyecatcher kan vormen. Een stalen deur heeft geen losse deurklink  maar een gemonteerde deurgreep die onderdeel is van de binnendeur. Dit mooie detail geeft de deur een minimalistische uitstraling.

Stalen deuren zijn afgewerkt met een mooie poedercoating die de luxe look benadrukt en geweldig combineert met bijvoorbeeld de zwart stalen poten van een eettafel, stoelen en de bank. Ook zwarte industriële verlichting komt veel stoerder over als je het combineert met een gave stalen deur. Is zwart nou niet helemaal je kleur? Er is bij stalen deuren veel keuze in Ral-kleuren. In witte uitvoering zijn deze deuren ook fantastisch voor een luxe look die minder overheersend is.

Ga voor binnendeuren met glas

Glas is sowieso een geweldige keuze als je een deur vervangt waar privacy niet noodzakelijk is. De gemiddelde hal in Nederland is maar 2,3 vierkante meter groot. En dan is er ook vaak sprake van weinig daglicht. Je kunt het ruimtelijke gevoel in de hal enorm verbeteren door de standaard binnendeur te vervangen voor een exemplaar met glas.

Dit kan met een stalen deur maar als je budget niet zo groot is heb je echt enorm veel keuze in de verschillende binnendeuren met glas. Brede randen, dunne randen, hoeveel vakken en in welke vorm. De kleur die je de deur geeft doet ook nog heel veel voor de looks. Kortom: binnendeuren met glas zijn voor elk huis en elke woonstijl een goede keuze.

stalen binnendeur

Meerdere deuren vervangen? Kies voor één serie.

Wil je het afwerkingsniveau van je woning echt verhogen? Vervang dan alle binnendeuren voor een mooie luxe stijl. Wil je een glazen deur naar de gang en bijvoorbeeld een naastgelegen speelkamer of kantoor? Kies dan eerst jouw favoriete look voor de glazen deur. In veel series is namelijk ook een dicht exemplaar leverbaar. Door deuren te kiezen uit dezelfde serie creëer je eenheid in de woning.

Maak het af met de juiste deurklink

De deurklink is minstens zo belangrijk als de keuze van de deur zelf. Er is een enorm verschil in kwaliteit en dat merk je direct als je de klink vastpakt. Een goedkope klink is klein, licht en kraakt makkelijk. Deurklinken noem je ook wel deurbeslag. Vergeet vooral niet met aandacht de keuze te maken voor het deurbeslag. Zie het als de greepjes van je keuken: je kunt er enorm mee spelen qua looks. Rvs en zwart zijn bekende kleuren maar er is nog veel meer keuze zoals wit, brons en messing.

Bekijk de opties in een deuren showroom

Zoals je hebt kunnen lezen is er enorm veel keuze als het gaat om binnendeuren. Het is een van de meest onderschatte items bij een verbouwing. Het is heel waardevol om de verschillende opties te kunnen zien, even aanraken voor het gevoel en je voor te stellen hoe een bepaalde deur in jouw woning gaat staan. In een deuren showroom kun je stap voor stap jouw mooiste deur samenstellen.

Is je budget niet toereikend genoeg om al je deuren te vervangen? Start dan met bijvoorbeeld de deur van de gang en eventueel de rest van de beneden verdieping. Hiermee geef je jouw huis al een enorme upgrade.

Johanneke Delsink
Johanneke Delsink

Hey, mijn naam is Johanneke, ik woon in de Betuwe en ben het gezicht achter Thuis je droomhuis. Ik help dagelijks mensen die hun huis tot hun droomhuis willen verbouwen, zonder twijfel over keuzes en spijt achteraf. Heel veel soorten huizen en heel veel budgetten heb ik inmiddels gezien. Ik geloof dat je een prachtig verbouwd huis ook kunt realiseren zonder dat het geld in grote bedragen over de balk vliegt. Ik deel dan ook graag tips voor het verbouwen van je huis waarbij slimme keuzes qua budget vaak de rode draad zijn.

Artikelen: 5