Allergievrij slapen met een matras van natuurlatex

Een goede nachtrust is zeer belangrijk. Heb je goed geslapen, dan ben je weer fris en fruitig om de dag goed te starten. Slaap je erg slecht, dan gaat dat ten koste van je fitheid en je humeur. Veel mensen met een allergie slapen onrustig, huisstofmijt is vaak de boosdoener. Door de allergische reactie van dit beestje slaap je niet fijn, waardoor je ‘s ochtend vermoeid opstaat.

Wil je ook gezond slapen en merk je dat je ook veel allergieklachten hebt tijdens het slapen? De oplossing is simpel, ga allergievrij slapen op een antibacterieel bedmatras.

Vind de perfecte natuurlijke latexmatras bij allnatura, ze zijn gespecialiseerd in antiallergische matrassen en hebben een ruime keuze in verschillende natuurlijke materialen.

Comfortabel slapen met een allergie

Slaap je niet comfortabel omdat je regelmatig last het van allergische klachten, heb je een vervelende loopneus, waterige ogen of een jeukende uitslag? Dan kan er wel eens een allergie op de loer liggen, zonder dat je het in de gaten hebt. Je matras omwisselen voor een rubbermatras zou best wel eens de oplossing kunnen zijn. Als je elke nacht slecht slaapt, is het zeker de moeite waard om uit te proberen.

Wil je een betere levenskwaliteit omdat je er klaar mee bent om vaak vermoeid te zijn? Een natuurlatex matras kun je je slaapcomfort positief veranderen. Door te slapen op de matras met lange levensduur zult je merken dat de allergieën als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Allergievrij slapen op een matras

Gezond en beter slapen met natuurlatex

Misschien vraag je je af waarom een natuurlatex matras helpt bij mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. De natuurlatex matrassen zijn namelijk gemaakt van 100% natuurrubber. De natuurlijke bedmatrassen hebben een groot voordeel, er komt geen stof aan te pas waar bacteriën en allergieën dol op zijn. 

De hernieuwbare grondstof is voorzien geschuimde eiwitvezels, waardoor je een garantie hebt op een zeer goede ventilatie. De natuur-latex matrassen bestaan uit miljoenen kleine belletjes en zijn voorzien van een luchtkamersysteem. Doordat je in je slaap telkens omdraait, wordt de lucht voortdurend uit de latex bedmatrassen geperst, maar ook weer naar binnen gezogen. Door de contante luchtwisseling kan er geen ophoping van vocht en warmte ontstaan.

Huisstofmijt gedijt het beste in warmte en vocht, wat ontstaat tijdens het transpireren in bed. Kortom het beestje waar veel mensen erg allergisch voor zijn zal snel verdwijnen.

Tips voor het onderhouden van je matras

Om het matras in goede conditie te houden is het van belang om het bedmatras op de juiste manier te verzorgen. Hierbij een paar handige tip:

  • Keer en draai het matras regelmatig
  • Lucht het matras zo kan het opgenomen vocht verdampen
  • Latexmatrassen zonder matras tijk mogen nooit voor een lange tijd in directe zon worden blootgesteld.
  • Bescherm het bedmatras met een matrasbeschermer, ter voorkoming van het schuren van de veerlatten van de lattenbodem.
  • Bescherm met een onderdekbed of moltonovertrek de matrastijk ter vervuiling

Lees ook: Deze klussen kan een aannemer je uit handen nemen.

Alle natuurlijke matrassen zijn getest op schadelijke stoffen en ondersteunen je lichaam op een orthopedische manier, daarbij zijn de latex-matrassen voorzien van een allergievriendelijke, wasbare matrasovertrekken. Zo weet je zeker dat comfortabel en gezond zult slapen.

Heb jij je ideale matras al gevonden om heerlijk op te slapen?

Linda
Linda

Hi ik ben Linda de woonblogger achter www.kijkjeinhuisentuin.nl. Als wooninfluencer schrijf ik de leukste woonblogs over het inrichten van je huis. Ideeën en wooninspiratie voor huis en tuin. Naast inspirerende interieur blogs kun je ook ideeën vinden bij de woonblogs binnenkijken. Hierbij krijg je een uniek kijkje in woonkamer, slaapkamer, babykamer, tuin, maar ook het gehele huis. Zo krijg je de beste woonideeën over kleurencombinaties, woonstijl en het inrichten van je huis.

Artikelen: 3