Beter verzekerweten

Niemand zit te wachten op schade. Het komt ook nooit uit en als je even pech hebt, komt de ellende nog in drievoud ook. Het is gelukkig mogelijk om je te verzekeren tegen verschillende soorten sores. Alleen zit eigenlijk ook niemand te wachten op het uitzoeken van wat de beste verzekering voor diegene is. Toch doe je er uiteraard het beste aan om je tegen vervelende situaties in te dekken. 

Op het gebied van wonen kun je dan denken aan een opstalverzekering, inboedelverzekering en woonverzekering. Maar ook een woonlastenverzekering, rechtsbijstandverzekering en een overlijdensrisicoverzekering zijn geen overbodige luxe. Wanneer er iets mis gaat rond een van deze zaken, kunnen de kosten namelijk erg hoog oplopen. 

De druppel

Bij ons thuis is een aantal jaar geleden grote waterschade geweest, aangezien de afvoer van een hoger gelegen nieuwbouwwoning op onze tuin uit bleek te komen. Dit resulteerde erin dat er na hevige regenval ineens op onze begane grond zo’n 20 cm water in huis stond. Wij wisten dit niet, want we waren op dat moment op vakantie. Ondertussen werkte het water lekker in op onze houten vloer met als gevolg dat we bij thuiskomst de deur niet eens open konden doen vanwege de krom getrokken ondergrond.

Nu was dat natuurlijk geen lekkere thuiskomer. Wel wisten we direct dat we voor dit soort narigheid en aanverwanten verzekerd zijn en dat we dus niet de schoonmaakkosten plus de uitgaven voor het aanleggen van een nieuwe vloer zelf hoefden te bekostigen. Bij onze verzekering kun je snel en eenvoudig een claim indienen en deze op de voet volgen. Gelukkig maar, anders was deze malaise wel de druppel geweest…

Maar hoe kies je de juiste verzekering?

Welke verzekeringen

Het kiezen van welke verzekering dan ook kan nogal ingewikkeld overkomen. Op het eerste gezicht lijkt het namelijk een verwarde puinhoop van bomen die het bos slecht zichtbaar maken. Je moet er even goed voor gaan zitten om erachter te komen welke takken je nodig hebt. Maar na wat studie wordt het eenvoudiger – tenminste, zolang je weet wat je behoeften zijn en wat je kunt verwachten. De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben vergelijkbare aanbiedingen. Het is in veel gevallen enkel de prijs die varieert en de diensten die bij extra opties zijn inbegrepen.

Er zijn (inclusief zorgverzekeraars) meer dan 200 verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Het kan het zoekproces behoorlijk lastig en langdurig maken wanneer je er meer dan drie of vier wilt bekijken. Sommige mensen zullen vrienden en kennissen om aanbevelingen vragen, maar vaak zijn de ervaringen tegenstrijdig en kun je juist meer in de war raken. 

De juiste verzekering via vergelijken

verzekeringen vergelijken

Ik heb een vergelijkingswebsite gebruikt om verschillende verzekeringen zoals InShared tegenover elkaar te zetten. Op dit soort sites kun je vaak ook recensies van eerdere klanten bekijken en alles bij elkaar krijg je hopelijk een redelijk inzicht van welke verzekering het beste is voor jou. Als advies geef ik in ieder geval mee: begin liever vandaag dan morgen met het regelen van je (woon)verzekeringen. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein (nat) hoekje.

Aranka van de Sanden
Aranka van de Sanden

Van jongs af aan ben ik gepassioneerd over schrijven, geërfd van mijn moeder, die mijn taalgebruik en grammatica vakkundig corrigeerde. Na het behalen van mijn Interactieve Media diploma in Amsterdam, ontdekte ik mijn schrijftalent bij het vak Copywriting. Sinds mijn emigratie naar Curaçao in 2010 zet ik mijn vaardigheden in voor het creëren van webteksten, eerst lokaal en later internationaal. In 2013 richtte ik BeContent op en heb ik mijn schrijfvaardigheden aangescherpt. Met enthousiasme ga ik elke content uitdaging aan, gewaardeerd door tevreden opdrachtgevers. En schrijf ik ook regelmatig artikelen voor Huislijn.nl over het onderwerp Wonen.

Artikelen: 14