5 redenen om een interieurontwerper in te schakelen

Ben je net verhuisd of wil je je huis voor de verkoop een nieuw interieur geven? Het inrichten van een woning is niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je allemaal leuke ideeën in je hoofd, maar lukt het je niet om ze om te zetten in een mooi interieur. 

In dat geval is het aan te raden om een interieurontwerper in te schakelen. Zo’n expert helpt je bij het inrichten van een of meerdere ruimtes. Wij zochten voor je uit wat nou precies de voordelen zijn van het het inhuren van een interieurontwerper.

1. Bespaar tijd én geld met interieurontwerper

Wat in ieder geval erg voordelig is, is dat je veel tijd en zo ook geld kunt besparen met het inschakelen van een interieurontwerper. Dat zit namelijk zo: zo’n expert weet precies wat er wel of niet werkt binnen een ruimte. Waar jij misschien uren bezig bent met het mixen en matchen van kleuren en materialen en waar jij wellicht al meerdere banken hebt aangeschaft om te kijken wat nou echt een match is, heeft zo’n ontwerper veel minder tijd nodig om dit te doen. Je moet weliswaar geld betalen om een interieurontwerper in te huren, maar dat verdien je terug in de tijd die je er zelf niet aan hoeft te besteden.

2. Voorkom miskopen door inschakelen ontwerper

Over het algemeen kun je een bank gewoon retourneren, maar niet iedere (web)winkel is zo coulant om zonder duidelijke reden een bank terug aan te nemen. Dat geldt ook voor andere meubels, helemaal wanneer iets op maat of naar persoonlijke wensen is gemaakt. Laat je een interieurontwerper de meubels uitkiezen dan hoef je niet bang te zijn voor miskopen, waardoor je óók weer heel veel geld bespaart. Ook spullen die je in eerste instantie neerzet, maar na een of twee jaar al niet meer leuk vindt omdat het toch niet past, zijn jammer van je geld.

3. Kennis en ervaring over wat mooi en trendy is

Daarbij heeft een interieurontwerper door de jaren heen heel wat kennis en ervaring opgedaan om jou zo te kunnen helpen met het inrichten van je huis. Nu de woningmarkt in een lichtelijke dip zit en niet meer zo oververhit is, kan een fantastisch interieur er net voor zorgen dat jouw woning sneller opvalt en zo ook sneller wordt verkocht. Een professional weet precies wat er momenteel speelt en wat er trendy is en kan jouw woning, als je dat wilt, daarop aanpassen.

4. Je kunt het eindresultaat vooraf al inzien

Vind je het toch spannend om alles zomaar over te laten aan iemand die je niet kent? Dat is helemaal niet vreemd. Gelukkig beschikken interieurontwerpers vandaag de dag over allerlei handige technische snufjes waarmee ze jou vooraf al het eindresultaat kunnen laten zien, dus zonder dat ze ook maar iets hebben aangeschaft of hebben veranderd in je huis. Dat doen ze met behulp van fotorealistische 3D software waarmee je een inkijkje in je interieur krijgt en precies kunt zien hoe wat er waar uit komt te zien. Ideaal!

5. Jouw huis wordt (weer) je thuis

Waar een interieurontwerper je tot slot mee kan helpen, is om van je huis (weer) je thuis te maken. Misschien weet je zelf maar al te goed wat je mooi vindt maar kun je dat zelf niet thuis voor elkaar krijgen. Een expert op het gebied van interieur zet jouw wensen om tot realiteit en zorgt voor gezellige hoekjes, mooi decoratie en passende kleuren en materialen. Dat is totaal anders dan wanneer je zelf op zoek gaat in een winkel. Kortom: genoeg redenen om een interieurontwerper in te schakelen om van je huis je droomwoning te maken.

Ronald Barends
Ronald Barends

Ronald Barends is directeur en eigenaar van Huislijn.nl. Met een miljoen bezoekers per maand neemt deze huizensite een belangrijke positie in voor zowel makelaars als huizenzoekers. Door de goede samenwerking met 2.500 makelaars biedt Huislijn.nl een overzichtelijk en actueel aanbod van koop-, nieuwbouw- en huurwoningen.

Artikelen: 186