Alle voordelen van een hangende houtkachel

Het zomerseizoen verdwijnt en we gaan weer met zijn allen naar binnen. Van lange zomeravonden heerlijk buiten, naar lekker warme winterdagen voor de haard. De hangende houtkachel creëert op deze momenten enorm veel sfeer.

Een hangende houtkachel is een uniek type houtkachel. Wanneer je liever geen vrijstaande of inbouw houtkachel wil, is de hangende houtkachel misschien wel iets voor u. In dit artikel nemen we u mee in alle voordelen van een hangende houtkachel.

Wat is een hangende houtkachel

Een hangende houtkachel is een houtkachel die geen contact maakt met de vloer. Hierdoor lijkt het alsof de kachel zweeft. De kachel is bevestigd aan de muur of aan het rookkanaal. Het rookkanaal is bij dit type houtkachel aan de achterkant of aan de bovenkant bevestigd, net als bij andere houtkachels.

Waar u bij een hangende houtkachel rekening mee moet houden, is dat niet iedere muur geschikt is. Een muur dient stevig en stabiel te zijn, zodat de kachel er aan kan hangen.

Wat zijn de voordelen van een hangende houtkachel?

Een hangende houtkachel is net even iets anders dan een standaard vrijstaande houtkachel. Zo heeft deze ook andere voordelen. Alle belangrijke voordelen van een hangende houtkachel hebben we voor u op een rijtje gezet.

Een hangende houtkachel neemt weinig ruimte in beslag

De hangende houtkachel is vaak met de achterkant bevestigd aan de muur. Alleen de haard zelf, die uit de muur komt, neemt ruimte in beslag. Onder de haard zit bijvoorbeeld niets, omdat de deze geen contact maakt met de vloer.

Om het ontwerp nog minimalistischer te maken, kunt u ervoor kiezen om een achteraansluiting te nemen. Hierdoor gaat de rook via de achterkant naar de schoorsteen. De achteraansluiting met rookkanaal kan mooi weggewerkt worden in de muur. Hierdoor is in uw woning alleen de houtkachel met het vuurspel zichtbaar.

Natuurlijk kunt u ook voor een bovenaansluiting kiezen. Het rookkanaal wordt dan zichtbaar in uw woning als u dat wilt.

Een uniek design

pelletkachel

Hangende houtkachels zijn in verschillende designs verkrijgbaar. Doordat de houtkachels hangen, hebben ze van zichzelf al een uniek kenmerk. Verder zijn de designs vergelijkbaar met die van een vrijstaande houtkachel of een inbouw houtkachel. Zo bieden wij rondere modellen aan en strakke, hoekige modellen.

Hangende houtkachels zijn bij ons beschikbaar met twee verschillende vuurzichten. Allereerst bieden we een frontzicht aan. Hierbij is het vuur vanuit één perspectief te zien. Ook bieden we een driezijdig vuurzicht aan. Het vuur is hierbij vanuit drie oogpunten te bewonderen.

Hoog rendement

Zoals elke andere moderne houtkachel, is ook de hangende houtkachel voorzien van een hoog rendement. Dit betekent weinig warmteverlies. Hierdoor hoeft u minder hout te stoken om warmte te behouden. Dit is beter voor het milieu en u bespaart ook nog eens op houtkosten.

Om het beste in de haard naar boven te halen, is het belangrijk dat het hout goed droog is. Zo is het hoogste rendement te behalen en verloopt te verbranding beter.

Advies op maat

Weet u nog niet helemaal zeker of een hangende houtkachel van marziano iets voor u is, denkt u dat een hangende houtkachel misschien niet mogelijk is in uw woning of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en geven u vrijblijvend advies op maat. Wij zijn zowel online als telefonisch bereikbaar.

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252