4 tips voor het inrichten van je badkamer

Ben je net verhuisd en wil je de badkamer aanpakken? Of ben je helemaal klaar met je huidige badkamer en ben je toe aan iets nieuws? Dan is het goed om te gaan kijken wat er allemaal mogelijk is bij een verbouwing. Een badkamer is ten slotte een belangrijke ruimte in het huis, dus je moet een verbouwing zorgvuldig aanpakken. Met de tips in dit artikel kun jij starten met bouwen aan de badkamer van je dromen.

Kies de stijl die bij je past

Voordat je begint met het kopen van nieuwe badkamermeubels en het inrichten van je badkamer, is het handig om de stijl te bepalen. De stijl van je badkamer moet bij je passen, dus neem de tijd voor deze beslissing. Er zijn enorm veel verschillende stijlen, aan jou de keus welke stijl het best bij jou en jouw huis past. Hoe begin je? Je kunt het beste beginnen met het maken van een moodboard. Hier plak je allerlei plaatjes van badkamers en stijlen die je mooi vindt. Wanneer je deze allemaal hebt verzameld, heb je een mooi overzicht van de stijl die bij je past. Als je houdt van stoere materialen, donkere kleuren en krachtige elementen, is een industriële stijl wel iets voor jou. Toch liever een moderne stijl? Deze bestaat uit strakke lijnen, veel glas en neutrale kleuren. Tevens is dit momenteel de populairste stijl in Nederland.

Geef kleur aan je badkamer

type verwarming

Over het algemeen gezien is de badkamer niet een immens grote ruimte. Daarom is de kleur die je deze kamer geeft extra belangrijk. Een kleur moet passen bij de stijl die je doorvoert in de badkamer. Wil je graag een warm en sfeervolle badkamer? Kies dan voor oranje, geel en rood in combinatie met wit. Als je een wat meer neutrale badkamer wilt, kies dan voor basiskleuren zoals wit, beige of grijs. Je hoeft niet gelijk al je muren en tegels in deze kleur te maken. Kleur kun je namelijk altijd nog toevoegen door de badkamer met gekleurde accessoires aan te vullen. Heb je toch liever een stoere, luxe en trendy stijl? Dan is de betonlook echt iets voor jou. Maak bij deze look gebruik van donkere kleuren, vooral zwart en donkergrijs. Zwarte douchecabine of zwarte kranen, zijn daarbij echt eyecathers. Als je dit combineert met een glazen douchewand, creëer je ruimte én heb je gelijk een moderne stijl te pakken!

Laat licht toe 

Bij een badkamer is voldoende daglicht erg belangrijk. Niet alleen om je make-up te doen, je te scheren of je outfit te checken, maar ook om een bepaalde sfeer over te brengen. De verlichting in een badkamer moet dus praktisch en sfeervol zijn. Plafond- en spiegelverlichting zijn vaak praktisch. Maar als je leuke spotjes of lampjes gebruikt, kan dit gelijk zorgen voor wat extra sfeer. Tip: wil je de badkamer groter laten lijken? Kijk dan of het mogelijk is om een extra raam te plaatsen, want hoe meer daglicht er binnenkomt, hoe groter de badkamer lijkt!

Less is more

Wil je je badkamer strak en stijlvol houden? Dan is het belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben. Dit kan natuurlijk door een badkamerkast of wastafelmeubel aan te schaffen, maar als je hier geen ruimte voor hebt kun je ook zelf extra opbergruimte creëren. Gebruik hoekjes voor manden of kleine hoekkastjes, hang planken op of koop een spiegelkast. Zorg dat je al je toiletartikelen en producten uit het zich houdt door ze op te bergen: jouw badkamer ordenen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Hopelijk hebben deze tips geholpen en sta jij binnenkort weg te dromen in jouw gloednieuwe trendy badkamer!

Meer van deze schrijver:

Danny Bijl
Danny Bijl

Danny Bijl is werkzaam als freelance consultant voor verschillende klanten in de woonbranche en beheert daarnaast het woonblog ikwoonfijn.nl. Op dit woonblog wordt via gastbloggers zoveel mogelijk wooninspiratie gedeeld. Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips voor in en rondom het huis geven.
Op Huislijn.nl zal Danny ook regelmatig wooninspiratie delen en handige tips geven voor in en rondom het huis. Hierbij valt te denken aan het inrichten van een ruime woonkamer, informatie over woonverzekeringen, tips om kalkaanslag in de badkamer te verminderen, advies over aquariumverlichting, brandpreventie, en suggesties voor het optimaal inrichten van je badkamer, keuken, woonkamer of slaapkamer.

Artikelen: 101