Badkamermeubels en vrijstaande baden kopen; waar moet je op letten?

Ben je bezig om je badkamer van een upgrade te voorzien? Dan is het allereerst belangrijk om te bepalen wat je precies wilt. Wil je alleen nieuwe badkamermeubels kopen? Of wil je ook direct het tegelwerk in je badkamer aan laten passen?

Als je het goed wilt doen, pak je je badkamer in één keer aan. Dit stelt je namelijk in staat om direct een fraai geheel te creëren. Wel zo fijn, aangezien meerdere elementen in een badkamer een bepalende rol spelen. Dit geldt onder meer voor de badkamermeubels, het bad en de douche. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de eerste twee onderdelen.

Hoe kies je de beste badkamermeubels uit?

Een badkamer zonder badkamermeubels is geen echte badkamer. Je hebt deze meubels gewoonweg nodig om van je badkamer gebruik te kunnen maken. Maar, het is wel goed om te weten dat je uit veel meubels kunt kiezen.

Zo kun je kiezen voor een badkamermeubel met wasbak. Erg handig, aangezien je hiermee twee vliegen in één klap vangt. Je kunt aan dit meubelstuk je haren doen, je tanden poetsen, je haren verzorgen en je baard scheren. Daarnaast kun je in dit meubelstuk allerlei belangrijke badkameritems opbergen, zoals bijvoorbeeld de handdoeken.

Spreekt dit verhaal je aan? Dan moet je goed bepalen of je aan één wasbak genoeg hebt. Of heb je twee wasbakken nodig? Er bestaan gelukkig ook voldoende waskamermeubels met twee wasbakken.

Verder moet je goed naar de kleur, uitstraling, stijl en vormgeving kijken. De badkamermeubels zijn nu eenmaal opvallend in je badkamer, waardoor deze geheel naar je wens moeten kijken. Stem deze meubelstukken daarom goed op de rest van de badkamer af.

Hoe kies je het beste vrijstaande bad uit?

halfvrijstaand bad in de badkamer

Als je een vrijstaand bad aan wilt schaffen, moet je goed naar je voorkeuren kijken. Waar wil je het vrijstaande bad precies in je badkamer neerzetten? En hoeveel ruimte heb je op die plek? De vrijstaande baden worden tegenwoordig in ieder geval in meerdere afmetingen aangeboden.

Daarbij moet je ook goed naar de kleur en uitstraling kijken. Zodra je een badkamer met vrijstaand bad instapt, vraagt dit bad direct alle aandacht. Het bad is simpelweg een lust voor het oog, maar moet juist daarom qua uitstraling volledig naar je wens zijn. Wat ook belangrijk is, is dat je goed naar de bijbehorende kraan kijkt. Wil je een kraan die aan het bad vastzit? Of kies je voor een vrijstaande kraan? Een vrijstaande kraan is wat ons betreft het toppunt van een moderne badkamer. Prachtig!

Al met al is het uitkiezen van een vrijstaand bad niet makkelijk. Ook niet omdat het om een forse investering vraagt en je deze aankoop niet dagelijks doet. Verdiep je daarom goed in het huidige aanbod van vrijstaande baden.

Meer inspiratie nodig?
Op blog.huislijn.nl vindt je een uitgebreide collectie van artikelen om inspiratie op te doen. Lees hier alle artikelen over de badkamer

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 255