Aflossingsvrije hypotheek oversluiten of niet?

Als blogschrijver word ik gevraagd voor het schrijven van blogs over uiteenlopende onderwerpen. De ene keer gaat het over het inrichten van een zolder, de andere keer over het plaatsen van garagedeuren. Soms over het nemen van energiezuinige maatregelen en zoals nu over een aflossingsvrije hypotheek oversluiten. Omdat ik geen financieel adviseur ben, kan ik je niet informeren over welke van alle mogelijkheden het beste is in jouw situatie. Wel ben ik al jaren werkzaam in de vastgoedbranche, heb ik dagelijks te maken met alles wat er op de woningmarkt speelt en heb ik zelf ook een hypotheek. Dit blog schrijf ik dan ook vanuit mijn persoonlijke ervaringen op het gebied van hypotheken.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten bij een financieel adviseur

Hypotheek oversluiten

Als je het mij vraagt, is er maar één plek waar alle vragen over hypotheken en verzekeringen thuis horen en dat is de financieel adviseur. Van Bruggen Adviesgroep is zo’n vertrouwde plek waar je terecht kunt. In alle stadia van het leven heb je een andere wens als het gaat om geld. Als je jong bent, ben je wellicht nog helemaal niet zo bezig met het vergaren van een financiële buffer. Je ouders betalen veel rekeningen en het eerste bijbaantje levert je een mooi bedrag op voor het kopen van wat leuke kleding. Tijdens de studie verandert de kijk op geld. Dat het leven best wel duur is, wordt steeds duidelijker. De school moet betaald worden en op kamers gaan is prijzig, maar levert je een fantastische tijd op die je nooit meer vergeet. Als je het goed gedaan hebt, heb je inmiddels naast je studie een meer serieuze baan zodat je zelf een gedeelte van de kosten van levensonderhoud op je kan nemen. Ook is het lenen van geld in deze jaren een veel gehoorde oplossing. Zodra je werkt, kun je dat immers terug betalen. En wist je dat je het geleende geld ook in een hypotheek kunt verwerken? Let wel: in dit stadium van je leven is het al belangrijk om een deskundige om raad te vragen. De slogan ‘geld lenen, kost geld’ is niet voor niets ontstaan.

Van student naar werkende naar pensionado

Na verloop van de tijd lonkt het werkende leven. Misschien is er een partner in je leven gekomen en wordt er zelfs aan kinderen gedacht. Van het flatje op 7 hoog wil je naar een woning met een tuintje. En zo vraagt het leven steeds om een andere huisvesting. Misschien droom je ervan om de wereld rond te reizen in een camper of ambieer je juist een gezin met 3 kinderen en een hond. Wat past bij jou, vraagt om een hypotheek die daarop aansluit. Nog veel later, als je haren grijs geworden zijn en dat vrijstaande huis te groot is geworden, is een appartement een aantrekkelijke plek om te wonen. De hypotheek kan weer worden omgezet. Ook die aflossingsvrije hypotheek verandert met je mee. Met een beetje geluk zit de woning in een opwaartse spiraal en levert de verkoop van het huis je meer op dan de aanschaf van een nieuwe woning of appartement je gaat kosten. En met dat geld kun je mooi de aflossingsvrije hypotheek aflossen. En zo, lieve lezer, is de cirkel van het leven weer rond.

Meest gelezen:
Groen dak: wat is het en wat zijn de voordelen ervan?
Rendement van zonnepanelen: hoe rendabel zijn zonnepanelen?

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207