Wat doet een loodgieter precies?

Ben je van plan binnenkort je huis te verbouwen? Of heb je problemen met leidingen in je huis, en wil je die laten oplossen? Dan heb je misschien overwogen om een loodgieter in te schakelen. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat de gewenste werkzaamheden ook echt uitgevoerd kunnen worden. Daarom is het een goed idee om uit te zoeken welke klussen een loodgieter precies kan aanpakken. In dit artikel leggen we het je uit!

Loodgieters repareren

Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt, dan is het knap onhandig. Je WC spoelt niet door, je hebt een lekkage op de zolder, of de waterafvoer van de douche zit verstopt. Deze problemen wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Een loodgieter kan je dan helpen. Voor hem of haar zijn deze problemen routineklusjes die zo gefixt zijn. Bovendien kan hij of zij eventuele oude onderdelen vervangen voor nieuwere onderdelen, zodat het probleem hopelijk niet snel nog een keer optreedt.

Loodgieters leggen nieuwe installaties aan

Loodgieters kun je niet alleen inschakelen om snel een klein probleempje in je huis op te lossen. Ook als je bijvoorbeeld een nieuw huis koopt en een nieuwe installatie wilt laten plaatsen, kun je een loodgieter aannemen. Denk dan bijvoorbeeld aan het installeren van een nieuwe cv-ketel, of het aanleggen van een nieuwe kraan. Dit zijn klussen die vaak te ingewikkeld zijn voor de meeste mensen, maar waar een loodgieter veel verstand van heeft. Hij of zij kan deze klus efficiënt voor je afronden en je verzekeren van een goed resultaat.

Loodgieters onderhouden bestaande installaties

cv-ketel

Als een nieuwe installatie geplaatst is, dan kan de levensduur ervan verlengd worden met regelmatig en goed onderhoud. Ook hiervoor kun je een loodgieter inschakelen. Een cv-ketel bijvoorbeeld heeft wel eens onderhoud nodig, iets waar loodgieters maar al te vaak voor opgeroepen worden.

Waar vind je een loodgieter?

Nu je zeker weet dat je een loodgieter wilt inschakelen, is het tijd om op zoek te gaan naar een goede vakman. Een goede tip hiervoor is om lokaal te zoeken. Woon je bijvoorbeeld in Nijmegen, ga dan op zoek naar een loodgieter in Nijmegen. Schakel in dat geval niet een loodgieter in Tilburg in, want die moet dan veel te ver rijden. Grote kans dat je dan flinke voorrijkosten moet betalen.

Nog een voordeel van het inschakelen van een lokale loodgieter is dat deze waarschijnlijk al in meerdere huizen heeft gewerkt die vergelijkbare installaties hebben als dat van jou. Vaak zijn de installaties in een wijk of buurt redelijk vergelijkbaar, omdat ze rond dezelfde tijd zijn aangelegd. Iemand die vaker met dezelfde installaties werkt, bouwt dan een bepaalde expertise op.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 100