Online hypotheekadvies

Ik neem je vandaag mee in het verhaal van Joost. Deze sympathieke jongen van half de twintig gaat voor het eerst een huis kopen. Lees mee en leer van zijn tips.

Een geschikte woning vinden

Al enige maanden struint Joost het internet af. Hij staat ingeschreven op Huislijn, heeft zijn zoekcriteria goed aangegeven en ziet daarom elke dag in zijn mailbox de nieuwe woningen binnenkomen. Er zit niet vaak een leuk huis tussen. Het is het gewoon nèt niet. Te ver weg, te veel onderhoud, je kent het allemaal wel. Zo af en toe zit er een huis bij dat Joost omschrijft als ‘een pareltje’. In dat geval belt hij snel de makelaar op en maakt een afspraak. Het is hem wel duidelijk dat hij nooit de enige is die het huis wil bezichtigen. Soms zijn alle afspraken al vol gepland en mag hij niet eens meer komen kijken. Maar er zijn ook keren dat het wel lukt en dan gaat hij vol goede moed op pad. Omdat hij weet dat hij snel moet handelen, neemt hij meteen een goede vriend mee die bouwkundig heel wat kennis in huis heeft. Die kan hem precies vertellen wat er nog aan het huis moet gebeuren en met die informatie kan hij een reëel bod wegleggen. Al die keren dat zijn bod is afgewezen, heeft zijn sporen nagelaten bij Joost. Hij raakt er moedeloos van. Tot het moment dat hij hèt huis ziet. Hij weet het zeker: dit is waar hij al die tijd op heeft zitten wachten.

Het perfecte huis en het beste online hypotheekadvies

En jawel hoor. Gelukkig kreeg hij gelijk. De vriend met kennis van bouwkunde is weer mee op pad geweest om het huis te beoordelen. Joost deed vervolgens een goed bod en werd als koper geselecteerd. Je zult begrijpen dat Joost een gat in de lucht sprong en meteen de financiële kant in orde wilde maken. Hij moest nu een hypotheek afsluiten Dat bleek veel makkelijker dan hij in eerste instantie had gedacht. Dat het met het salaris wel goed zat, wist hij al. Uiteraard had hij het nodige voorwerk gedaan. Maar dat het ook zo makkelijk was om via internet met de knop ‘berekenen hypotheek’  alles in orde te maken, viel hem alleszins mee. De tijd verstreek, de hypotheek werd aangevraagd en het voorbehoud van financiering verliep. Het moment van sleuteloverdracht is bijna daar. Vol spanning wacht hij af totdat hij de verhuisdozen kan pakken en de sleutel in het slot kan steken. Goed gedaan, Joost, gefeliciteerd!

Begin op tijd met

huis zoeken op een overspannen huizenmarkt

Voor Joost is de zoektocht naar zijn eerste woonhuis goed afgelopen. Zoals je in het verhaal kunt lezen, had hij zich goed voorbereid. Zijn tips zetten we daarom voor jou nog een keer op een rijtje:

  1. Schrijf je in op de woningwebsite zodat je goed op de hoogte bent van de nieuwe aanmeldingen van huizen.
  2. Plan een kijkafspraak in met de makelaar en neem iemand mee die verstand heeft van de bouwkundige staat. Dat kan een aankoopmakelaar zijn, maar ook bijvoorbeeld een vriend die een klusbedrijf heeft.
  3. Begin op tijd met de financiering. Weet, voordat je gaat bezichtigen, hoeveel je kunt lenen.
  4. Neem een voorbehoud van financiering op zodat je zeker weet dat je niet aan een huis vast zit als je de hypotheek niet rond krijgt.
  5. Heb vooral heel veel plezier. Een huis kopen is een van de duurste aankopen in je leven, daar mag je kritisch voor zijn en de tijd voor nemen. En dan komt het, net als bij Joost, vast helemaal goed!
Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 204