Trakteer jezelf op een nieuw bed

Zo nu en dan is het heerlijk om je slaapkamer eens te veranderen. De reden hiervoor is simpel; jij en je smaak veranderen en in een frisse slaapkamer vol nieuwe kleuren slaap je veel lekkerder. Vooral in een opgeruimde slaapomgeving zal je beter slapen. Dus, pak verhuisdozen en haal de hele kamer leeg en kijk kritisch of het niet eens tijd is voor een nieuw bed om nog meer uit je nachtrust te halen.

Maak het gezellig

Het leuke aan het opnieuw inrichten van de slaapkamer is dat je de muren een nieuwe kleur kan geven, de gordijnen kan wassen of vernieuwen en natuurlijk naar het lichtplan van de kamer kan kijken. Creëer sfeer in je slaapkamer door de kleuren van de kamer op elkaar af te stemmen. Koop of maak nieuwe kussenslopen die bij dit kleurplan horen voor op bed en maak het gezellig. Let er wel op dat je het interieur voor je slaapkamer rustgevend en harmonieus houdt. Want daar zal je veel lekkerder van slapen. Een rustig, maar gezellig, interieur helpt namelijk om tot rust te komen en beter in slaap te vallen.

Tijd voor een nieuw bed

Als je dan toch bezig bent, trakteer jezelf dan op een nieuw bed. Je bed is het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer en mag daarom ook een blikvanger zijn in het interieur. Met mooie dekbedovertrekken en kussens zorg je ervoor dat het bed gezien wordt. Maar het bed zelf mag ook in het oog springen. Een mooi hoofdbord, een gekleurde boxspring of een houten ombouw zorgen daar ook zeker voor. Als je een nieuw bed gaat kopen is het verstandig om er meteen een bijpassend matras bij te doen. Dat slaapt wel zo lekker.

Ga voor proefslapen

slaapkamer - boxspring

Heel belangrijk bij het kopen van een bed is dat je er in gaat liggen. Zo ontdek je het snelst of het bed de juiste hoogte heeft. Je kan in een showroom ook een matras proberen, maar omdat je lichaam een aantal dagen of weken nodig heeft om te wennen aan een matras is proefslapen veel beter. In het begin moet je altijd even je draai vinden; daar moet je even doorheen. Door een matras meerdere dagen aaneensluitend te gebruiken, voel je pas of het matras echt bij je past.

Kies voor duurzaam

Wil je lekker slapen op een goed matras in een heerlijk bed? Kies dan eens voor een duurzaam gefabriceerd bed. In de huidige tijd is het juist fijn als meubels op duurzame wijze zijn gemaakt. En dat geldt helemaal voor de plek waar je iedere avond vertoeft. Duurzame bedden zijn vaak gemaakt van hout welke op duurzame wijze is verkregen, zoals de bedden van Morningstar. Zij planten namelijk een boom voor elk bed dat wordt verkocht. Dat slaapt toch wel zo lekker.

Slaap lekker

Geef jezelf eens een nieuw bed cadeau. Je zal merken dat je er nog beter van zal slapen. En je slaapkamer ziet er weer fris en gezellig uit. Welterusten.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60