Hoe haal je het optimale uit jouw badkamer?

Staat er binnenkort een badkamerverbouwing in de planning? Dan is dit de ideale blog voor jou! Iedere badkamer heeft zijn eigen kenmerken, ga je alleen voor een douche of komt er ook een bad. Komt het toilet in de badkamer te staan, of juist daarbuiten. De keuzes en grote van de badkamer is natuurlijk afhankelijk van het budget wat wordt uitgegeven. Echter kunnen bepaalde kleuren en materialen het gevoel geven dat een ruimte groter lijkt, wat een unieke sfeer creëert. Dit artikel geeft enkele tips hoe je het maximale uit je badkamer haalt, tijdens de verbouwing.

Bepaal de kleur

De kleur kan een enorme impact hebben op de beleving van een ruimte. Witte en lichte kleuren in het algemeen, creëren de illusie dat de kamer groter lijkt dan dat deze daadwerkelijk is. Daarnaast straalt een lichte badkamer hygiëne uit, wat een fijn gevoel geeft. Deze tip is ideaal voor woningen met een kleine badkamer.

Goed omgaan met de ruimte

Een andere belangrijk tip is het praktisch plaatsen van een badkamermeubel. Teken de ruimte op een A4tje en kom met de meest functionele indeling van de badkamer. Daarnaast kan er speciaal meubilair gekocht worden die de indruk geven dat de ruimte groter lijkt. Denk bijvoorbeeld aan een badkuip verzonken in de vloer of lange maar minder diepe badkamerkastjes of wastafels.  

Inbouwspots in de badkamer

Stileer je badkamer hoe jij dat wil

Een badkamer verbouw je niet elke dag, stileer daarom de badkamer naar de wensen die jij voor ogen hebt. Ga je voor een strakke badkamer stijl of juist voor een stijl met veel verschillende kleuren. Het badkamermeubilair en de douche, kan je stijlen naar de gewenste inrichting. Ook hier kan je de badkamer tekenen om een idee te krijgen hoe de badkamer eruit komt te zien. Zo kunnen al jouw wensen worden verwerkt in de verbouwing. 

De lichtinval is belangrijk

Het gebruik van ramen in een badkamer, kan voor een extra positiviteit sfeer zorgen. Daarnaast wordt de badkamer verlicht met natuurlijk daglicht, wat weer bespaard in de energiekosten. Wanneer het mogelijk is, kan je middels een groot raam het licht naar binnen laten vallen. Is hier geen ruimte voor? Dan is het ook mogelijk om spiegels te gebruiken om het licht naar de badkamer te weerkaatsen. Door het experimenteren met verschillende opties, kan er een unieke sfeer in de badkamer gecreëerd worden. 

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 122