Zon, zee, strand… en een goede parasol

Vraag mensen wat ze zouden doen als ze een groot geldbedrag winnen en 9 van de 10 zal zeggen: een mooie reis maken. Dat geeft wel aan dat we ervan houden om de wereld te zien, om de zon tegemoet te gaan en om vrij te zijn. Nu is het winnen van een groot bedrag voor bar weinig mensen weggelegd. Maar het gevoel van vrijheid, die kun je ook in je eigen tuin krijgen. Het maakt daarbij niet uit of je tuin of balkon groot of klein is, het gaat erom wat je met de ruimte doet.

Het wel en wee van de zon

We hebben de zon nodig. Niet alleen voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam, maar ook om de planten te laten groeien. En we kennen allemaal het effect van een zonnige dag op ons humeur. Van een beetje zonneschijn worden we vrolijk en blij. Helaas zit er ook een mindere kant aan een zonnige dag. Huidveroudering zoals rimpels en schade zoals huidkanker, kunnen gevolgen zijn van de zon. Naast regelmatig goed insmeren met minimaal factor 30, is het daarom ook belangrijk om veelvuldig in de schaduw te blijven. Het hebben van een zweefparasol is dan ook geen overbodige luxe. 

Op vakantie in je huis met een goede parasol

Schaduw kun je creëren door bomen, door een zonnescherm of door een parasol, zoals bijvoorbeeld een muurparasol. Als je investeert in een echt mooie variant, dan geeft het je een rijk en chique gevoel, zodat je bijna het idee hebt dat je op vakantie bent.

Er zijn verschillende typen parasols:

De horecaparasol

Deze parasols horen thuis op een terras van een restaurant of café. Ze zijn robuust en kunnen tegen een stootje. De mogelijkheden van het verankeren van een dergelijke parasol, zijn uitgebreid. Ook kunnen ze bedrukt worden met een logo.

De tuinparasol

De parasol voor in de tuin doet niet onder voor welke parasol dan ook. Er is een groot aanbod. Je kunt dus uit verschillende varianten kiezen. Er zijn diverse maten, kleuren en vormen. Bevestiging gebeurt meestal niet door verankering in de vloer, maar door een parasolvoet die verplaatsbaar is. Zo kun je altijd een plekje in de schaduw creëren.

De muurparasol

Het woord zegt het natuurlijk al: deze parasol wordt aan de muur bevestigt. Dat is meteen het grote nadeel: het is daarna niet meer te verplaatsen. Voor tuinen zoals patio’s of kleine binnentuinen, is dit type ideaal. Let er wel op dat er behoorlijk wat kracht op de muur ontstaat door het gewicht van de parasol zelf en de wind die eronder kan slaan. De muur moet dan ook stevig genoeg zijn om de parasol te kunnen dragen.

De zweefparasol   

parasol in de tuin

De zweefparasol staat op een vaste voet aan de zijkant van het terras, zo staat het nooit in de weg. Doordat de parasol te draaien en te verstellen is, heeft het een groot bereik. Ook hiervoor geldt dat je keuze genoeg hebt als het gaat om vormen en groottes. Denk aan rechthoekig, rond en vierkant met een afmeting van 2.60 meter voor een enkele parasol tot 6.15 meter voor een duo parasol.  Er is dus altijd een goede parasol te vinden die bij je past.

Laat nu de zon maar komen!

Diane Van Beek
Diane Van Beek

Diane, een ervaren professional in de vastgoedbranche, brengt haar jarenlange expertise als taxateur en HuizenVerkoopExpert naar de wereld van schrijven. Met een passie voor alles wat met wonen te maken heeft, deelt zij haar inzichten en kennis in boeiende artikelen. Diane's schrijfstijl weerspiegelt niet alleen haar kennis van onroerend goed, maar ook haar enthousiasme voor het creëren van informatieve en boeiende blogs over diverse aspecten van wonen. En dat kan variëren van de financiering van je nieuwe woning, de laatste interieurtrends, en het inrichten van je veranda, tot aan het verduurzamen van je woning met zonnepanelen of een warmtepomp, en het inrichten van je slaapkamer of badkamer.

Artikelen: 207