De beste ideeën voor een woonkameruitbreiding in 2022!

Het is de laatste jaren een populaire trend om je huidige huis uit te breiden in plaats van te verhuizen naar een woning met meer ruimte. Vaak wordt hierbij de woonkamer uitgebouwd, al is de huisuitbreiding soms ook gericht op andere kamers. Desondanks zullen er dan alsnog aanpassingen gedaan moeten worden aan je woonkamer. Dit vertrek zal dus zeker een opknapbeurt nodig hebben, al is het nog beter om het direct uit te breiden. Hierbij kun je gebruik maken van en paar trendy en handige veranderingen, waarover je hieronder meer kunt lezen. Wat kost een woonkamer uitbouwen? Het hangt er maar net van af hoe je de onderstaande ideeën toepast! 

Verhoog de functionaliteit 

Haal het meeste uit de uitbreiding van je woonkamer door wat extra functies toe te voegen, terwijl je ze ook kunt combineren. Doordat je meer ruimte krijgt in dit vertrek, is het dus mogelijk om extra functies toe te voegen. Ontvang je bijvoorbeeld gasten in je woning? Kies er dan voor om een bar te laten plaatsen in je woonkameruitbreiding, wat je onder meer langs de ramen kunt doen zodat je kunt genieten van het uitzicht samen met je vrienden terwijl jullie een hapje en een drankje nuttigen. Is dit niet echt iets voor jou? Kies dan juist voor een goede entertainmentzone! Hierin hoort zeker een grote televisie te staan, net als wat gameconsoles, een goed geluidssysteem, et cetera. Het is als je een fervente sporter zelfs mogelijk om een home gym te creëren in je woonkameruitbreiding! 

Laat de zon in

Trends veranderen constant, terwijl er ook constant nieuwe verlichtingsbronnen bedacht en ontworpen worden. Toch blijft natuurlijk licht de beste sfeermaker in huis, terwijl het ook een zeer belangrijke kenmerk is in je interieur. Het gebruik van zonlicht moet daarom gemaximaliseerd worden, hierdoor creëer je een woning die er uitnodigend en comfortabel uitziet. Door dit te doen, kun je ook nog eens de waarde van je huis sterk verhogen. Een andere goede manier om dat te doen is overigens je huis en tuin dichterbij brengen, waardoor de overgang van de ene naar de andere ruimte naadloos en natuurlijk wordt. Door de kosten dubbele nokverhoging te betalen, kun je mogelijk ook meer zon in je woonkamer laten. Glazen deuren naar je tuin helpen hier ook zeker bij! 

huis verbouwen

Vergeet de opslag niet

Veel eenvoudige interieurs zien er toch stijlvol en gezellig uit, wat je vaak al eens hebt gezien in een tijdschrift of op Pinterest. Dit komt vaak doordat er een gebrek aan rommel is. Het interieur is dus volledig schoon en perfect georganiseerd is, waar veel Nederlanders van houden. In je huis zal dit desondanks waarschijnlijk niet altijd even goed lukken, vooral doordat je een gebrek aan opslagruimte hebt. Dit kun je gelukkig al dan niet gedeeltelijk oplossen door bij je woonkameruitbreiding hiermee rekening te houden. Met andere woorden, bij je aanbouw moet je niet vergeten om ook extra opslagruimte toe te voegen. Zo kun je je woning schoon en georganiseerd houden! 

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99