Zo haal je het beste uit je tuin

Vind jij het ook heerlijk om even helemaal weg te dromen in je eigen tuin of vind je het geweldig om actief bezig te zijn in je eigen privé-omgeving? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je tuin volledig naar wens is en dat je hier het maximale uit haalt. Hoe je dit doet? Daar vertellen we je graag meer over. Lees dan ook zeker snel even verder, zodat je precies weet hoe je onze tips toe moet passen.

Hoe groener, hoe beter

Het groener maken van je tuin levert eigenlijk op ieder gebied voordelen op. Door veel planten en bloemen in je tuin te plaatsen wordt het namelijk mogelijk om te genieten van een natuurlijke omgeving. Door goed onderzoek te doen naar mogelijke combinaties kan je een prachtig bloemenbed in je tuin aanleggen. Je zal dan ook direct merken dat dit bijvoorbeeld vlinders en andere dieren aantrekt, waardoor je tuin direct levendiger wordt. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk fijner om naar planten te kijken in plaats van tegen straatstenen.

Een plek voor jezelf en je gasten

tuin inrichten

Ook een goed zit- en/of loungegedeelte mag zeker niet in je tuin ontbreken. Wanneer je tuin hier namelijk van voorzien is kan je heerlijk ontspannen. Alleen of met vrienden. Maak bijvoorbeeld een loungegedeelte onder een veranda. In de winter kan je hier een terrasverwarming ophangen, zodat het ook mogelijk wordt om de winteravonden te verlengen. Wanneer je een veranda gaat plaatsen raden we je overigens wel aan om deze op betonpoeren te plaatsen, zodat je zeker weet dat je veranda in staat is om lang mee te gaan.

Een eigen moestuintje

Heb je er altijd al van gedroomd zelfvoorzienend te zijn? Dan kan je hier nu de eerste stap mee zetten door een moestuintje aan te leggen. Wanneer je jouw zelfverbouwde groente op je bord hebt liggen geeft dit een enorm voldaan gevoel. Daarnaast draag je hierdoor ook je steentje bij aan een betere wereld, doordat je je ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt.

Kies voor een duurzame tuinafscheiding

Om een mooie uitstraling in je tuin te realiseren is het mogelijk om gebruik te maken van duurzame tuinafscheiding. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om het gazon en het looppad in de tuin op een sfeervolle manier van elkaar te scheiden. Er zijn vele verschillende mogelijkheden voor het realiseren van een tuinafscheiding, maar door bijvoorbeeld gebruik te maken van cortenstaal kantopsluitingen blijft de natuurlijke uitstraling van je tuin behouden.

Ga vooral creatief aan de slag

Iedereen heeft andere wensen wat een tuin te betreft en dit is dan ook precies de reden dat wij je willen aanraden om gewoon lekker creatief aan de slag te gaan. Wanneer je eenmaal in je tuin bezig bent zal je namelijk nieuwe ideeën krijgen die achteraf briljant blijken te zijn. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om in de tuin bezig te zijn. Waar wacht je nog op?

Corné den Boef
Corné den Boef

Corné den Boef is al jaren werkzaam als o.a. copywriter bij online marketing bureau Molders Media. Door zijn passie over schrijven (en wonen natuurlijk) schrijft hij vaak over de laatste woontrends en is op verschillende platformen actief, waaronder Huislijn.nl.

Artikelen: 3