Met deze tips haal je het maximale uit een kleine woonkamer

Wanneer je beschikt over een kleine woonkamer kan dat soms best even puzzelen zijn. Je wilt de ruimte het liefst zo handig mogelijk indelen, maar je mogelijkheden zijn ook beperkt. Door gebruik te maken van een aantal simpele trucs, zoals het gebruik van een tv beugel en het plaatsen van meerdere spiegels, maar ook door de hoogte in gaan. Want heb je op de grond geen plek meer? Plaats die ene kast dan wat hoger op de wand. Zo heb je meer ruimte op de vloer en meer opbergruimte.

woonkamer

Tips om het maximale uit je kleine woonkamer te halen

Je kan een kleine woonkamer helaas niet even groter maken. Toch kan je met optische illusies heel veel bereiken. De eerste tip is dan ook om gebruik te maken van spiegels, heel veel spiegels. Deze spiegels laten de ruimte groter lijken en creëren gelijktijdig diepgang. Hierdoor lijkt je woonkamer heel ruim, zonder dat die in werkelijkheid ook maar een meter groter geworden is. Een tweede tip, die ook met optische illusie te maken heeft, is het toepassen van open kasten als room divider. Hierdoor maak je kleine, knusse hoekjes maar je zorgt ook voor diepgang. Doordat je door de kast heen kan kijken lijkt de ruimte heel groot en open, zonder dat je moet inleveren op knusheid. Een derde tip is dat het belangrijk is te zorgen voor meer opbergruimte. Het is logisch dat dit niet meteen lukt door extra kasten te plaatsen, maar heb je er weleens aan gedacht het om opbergruimte op hoogte te creëren? Denk bijvoorbeeld aan extra planken of extra wandkasten die je bijvoorbeeld boven je tv meubel kan hangen. In combinatie met een draaibare tv beugel is dat helemaal ideaal.

Het praktisch nut van een tv beugel

Het plaatsen van een tv beugel is direct een praktische tip voor een kleine woonkamer. Doordat de tv beugel draaibaar is, kan je het eenvoudig aan de wand plaatsen. Hierdoor neemt de tv geen ruimte in en is deze strak tegen de wand geplaatst. Wil je tv kijken? Dan haal je de beugel eenvoudig naar voren en positioneer je de tv op dusdanige wijze dat je op een relaxte manier tv kan kijken. Ideaal dus voor de kleinere woonkamer of slaapkamer. De tv beugels zijn verkrijgbaar in meerdere maten zodat er voor iedere ruimte en iedere tv een geschikte beugel te vinden is.

Heb je een kleine woonkamer en wil je de ruimte graag optimaal benutten? Kijk dan eens naar het creëren van optische illusies door middel van het plaatsen van spiegels en open kasten als room dividers. Deze spiegels en kasten zorgen voor diepgang waardoor de ruimte direct een stuk groter lijkt. Wil je echt meer ruimte? Probeer dan wat meer opbergruimte op hoogte te creëren door het plaatsen van wandkasten. Ook het plaatsen van een tv beugel biedt uitkomst in een kleine woonkamer of slaapkamer. Veel mogelijkheden dus om van je kleine woonkamer een plezierige ruime te maken waarin je de ruimte optimaal benut. En het mooie is, de tv beugels zijn verkrijgbaar in meerdere soorten en maten waardoor ze altijd geschikt zijn voor jouw woning en jouw tv.

Andre Lindebol
Andre Lindebol
Artikelen: 99