Ontzettend leuk om weg te geven: een beeldje

Natuurlijk denk je als het gaat om cadeaus aan bijvoorbeeld het weggeven van een kerstpakket of een fles goede rode wijn. Dat zal zeker gewaardeerd worden. Iets blijvends is het echter niet. En dus zal van een blijvende herinnering ook geen sprake zijn. Met beeldjes geef je wel iets blijvends weg. En dus zal de gedachte aan jou ook blijvend zijn. Want telkens als iemand het beeld ziet, gaan de gedachten toch onwillekeurig naar jou.

Geef iets weg met een speciale betekenis en met een motivatie

Relatiegeschenken met een logo of met een speciale betekenis? Denk dan eens aan tuinbeelden. Het is in dat kader wel zaak dat je weet aan wie je het beeld gaat geven. Want uiteraard wil je een passend cadeau aanbieden. Een ding is wel al zeker. Een tuinbeeld past in elke tuin. Je hebt heel erg veel verschillende soorten en maten en ook typen beelden beschikbaar, Zo kun je gemakkelijk kiezen voor beelden in meer abstracte vorm, terwijl je ook kunt kiezen voor tuinbeelden met mensen en dieren.

Ook wat betreft het materiaal is de keuze echt reuze

Ook wat betreft het te gebruiken materialen kun je echt veel kiezen. Een tuinbeeld van beton is helemaal hip, hetzelfde geldt eigenlijk voor metaal, natuursteen, versteend hout of plastic. Ook bronzen beelden mogen er zijn. Dan geef je helemaal iets bijzonders weg.

Past het tuinbeeld bij de tuin? Denk aan de juiste verhoudingen

Ook wat betreft de grootte kun je naar hartenlust variëren. Kies je voor tuinbeelden, dan is de grootte van het beeld natuurlijk sterk afhankelijk van de afmetingen van de tuin. Het beeld moet wel in verhouding staan met de beschikbare tuin. Bovendien is het wel zo prettig dat het beeld dat je wilt geven ook past bij de rest van de tuin en de andere elementen die een plaats in de tuin hebben gekregen.

tuibeeld van een kunstenaar

Maak het extra bijzonder en schakel een kunstenaar in

Wil je het extra bijzonder maken? Geef dan een kunstenaar de opdracht om iets unieks te maken. Je kent een bepaald thema aangeven waarmee de kunstenaar vervolgens aan de slag kan gaan. Het mooie is dat je er een betekenis bij krijgt, een motivatie. Een beeldje kan dan ergens voor staan; voor vertrouwen bijvoorbeeld. Met een logo van jouw onderneming er subtiel in verwerkt geef je dan echt iets heel erg bijzonders weg.

Tips voor de leek op het gebied van tuinbeelden

Ben je relatief onbekend met tuinbeelden? Weet dan dat abstracte beelden goed tot hun recht komen in de moderne tuinen zoals we die kennen. Datzelfde geldt eigenlijk voor beelden van mensen. Kies je voor vogels en kleinere dieren, dan kies je voor redelijk universele beelden. Die passen namelijk in zo goed als alle tuinen. Daar kun jij je dus nooit een buil aan vallen. Er zijn verschillende soorten beelden voor de verschillende tuinen beschikbaar. En vergeet niet dat er nogal wat verschillende tuinen bestaan. Denk maar eens aan moderne tuinen klassieke tuinen, kleine stadstuinen, bos tuinen en mediterrane tuinen. Er is voor elke tuin wel een geschikt beeld beschikbaar in elk geval. Laat dat inspiratie zijn om eens iets leuks en bijzonders weg te geven. En vergeet niet dat de beelden die je koopt niet per se heel duur hoeven te zijn. Ga in overleg met een kunstenaar en je zult in positief opzicht verrast zijn door de aantrekkelijke prijzen voor tuinbeelden. Kwaliteit hoeft niet altijd heel erg duur te zijn.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60