Hier kun je op letten bij het kopen van een koelvriescombinatie

Zoek je een combinatie tussen een koelkast en een vriezer? Dan is een koelvriescombinatie waarschijnlijk wat je zoekt. Bij dit apparaat zit het gedeelte van de koelkast en de vriezer gescheiden, de vriezer vaak naast of onder de koelkast.

In vergelijking met het kopen van een losse vriezer en koelkast, ben je met een combinatie over het algemeen goedkoper uit. Het is verstandig om op enkele aspecten te letten. Koop altijd een koelvriescombinatie van een betrouwbaar merk. Expert is daar een voorbeeld van. Dan weet je zeker dat het met de kwaliteit goed zit. Ook zou je op de volgende dingen kunnen letten:

Het formaat

Een eerste aspect om op te letten bij het kopen van een koelvriescombinatie, is het formaat. Het formaat dat je nodig hebt is afhankelijk van het aantal mensen dat van de koelkast en vriezer gebruik gaat maken. Een koelvriescombinatie raakt immers sneller vol als er meer mensen gebruik van maken. Koop vooral niet een koelkast die te groot is, dan kost het relatief veel energie om de koelkast koud te houden. Meet goed hoeveel ruimte je hebt in je keuken om het apparaat te stallen. Het is ook van belang om te kijken of het een vrijstaande of inbouw variant wordt.

moderne keuken

Vrijstaand of inbouw

Een vraag die je jezelf moet stellen bij het aanschaffen van een koelvriescombinatie, is of je een vrijstaande wilt hebben of dat je hem in je keuken in wilt bouwen. Het is maar net waar je ruimte voor hebt en wat je voorkeur heeft. Veel mensen vinden het mooier om de combinatie in te bouwen. Dan wordt het een geheel met de rest van je keuken.

Het energielabel

Als je overweegt een koelvriescombinatie te kopen is het aan te raden om naar het energieverbruik te kijken. Dit is aan de ene kant afhankelijk van de inhoud van de koelvriescombinatie. Hoe groter de inhoud, hoe meer energie het kost om de hele koelkast op de juiste temperatuur te krijgen.

Om na te gaan hoe zuinig een koel vriescombinatie is, kun je kijken naar het energielabel. Wil je een zuinig apparaat kopen? Ga dan voor een een label vanaf C. Het beste label dat je kunt kopen is A. Het is zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee als je rekening houdt met het energieverbruik. Op den duur kun je er aardig wat energie kosten mee besparen.

Julia Van der Klavers
Julia Van der Klavers
Artikelen: 60