Kies voor stalen taatsdeuren en speel in op de nieuwste trend!

Is jouw interieur toe aan een opfrisbeurt? Of heb jij net een nieuwe woning gekocht? Er gaat dan nu een periode van start waarin verbouwen centraal staat. Je moet over veel verschillende dingen nadenken, zo ook over de soort deuren die jij in je huis wil. Stalen taatsdeuren zijn de laatste jaren erg populair. Als je voor stalen taatsdeuren kiest dan weet jij zeker dat je op de nieuwste trend ingespeeld hebt! 

Wat is een stalen taatsdeur? 

Wellicht heb je wel eens van stalen taatsdeuren gehoord. Deze deuren kenmerken zich door hun stoere en industriële look. Tegenwoordig is de stalen taatsdeur in veel huizen te vinden, het is enorm populair. De stalen taatsdeur is te herkennen aan de zwarte kleur en het bevat veel glas. Door het vele glas heeft de deur een open karakter, jouw kamer krijgt hierdoor open uitstraling. Het creëert veel licht en een ruimtelijk gevoel. De deur wordt bevestigd met een scharnier in het plafond en op de grond. Je hebt dus geen kozijn nodig en daardoor oogt het erg strak en ruimtelijk.

De stalen taatsdeur is er in twee verschillende varianten: de taatsdeur en de roterende taatsdeur. Beide deuren worden geleverd met professionele taatsscharnieren met softclose systeem. Bij de taatsdeur worden de taatsscharnieren in de plafond en op de grond bevestigd, hierdoor kan de deur naar beide zijden opendraaien. De roterende taatsdeur kan daarentegen 360 graden ronddraaien. Bij de roterende taatsdeur worden de scharnieren ook in het plafond en op de grond bevestigd. Een taatsdeur bevat een zogenoemd softclose systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de deur automatisch weer dicht gaat zodra hij geopend is.

Het fijne van een stalen taatsdeur is dat hij gemakkelijk op maat te maken is, hierdoor kan je in elke gewenste ruimte een taatsdeur plaatsen. Je mag helemaal zelf bepalen hoeveel vlakken glas er in de deur moeten en welke kleur de deur krijgt. De standaard kleur is zwart, maar met behulp van poedercoating kan er gemakkelijk een andere kleur gecreëerd worden. De stalen taatsdeur wil jij niet missen in jouw huis!

De perfecte combi: een stalen taatsdeur en een industrieel interieur

industrieel design

Een stalen taatsdeur past erg goed bij een industrieel interieur. Binnen een paar stappen creëer je razendsnel een industriële look. Vooral bij een industrieel interieur zal een stalen taatsdeur een echte eyecatcher zijn. Allereerst is het belangrijk dat je de juiste meubels kiest. Bij een industrieel interieur kun je denken aan metaal, leer en hout. Kies voor een robuuste houten eettafel met metalen poten en plaats in de woonkamer een bruine leren bank. Ook is een goede kleurcombinatie van belang.

Bij een industriële look zijn natuurtinten erg geschikt, denk hierbij aan cognac, grijs en donkerbruin. De muren kun je een mooie donkere kleur geven, maar een bakstenen muur is ook ontzettend gaaf. Met een bakstenen muur kies je voor een echte industriële, stoere en robuuste uitstraling. Als laatste kunnen accessoires jouw industriële look afmaken, accessoires zorgen voor veel sfeer. Hierbij kan je denken aan houten bijzettafels, metalen lampen en spiegels met metalen rand. Ga voor een industrieel interieur en geef jouw stalen taatsdeur de aandacht die het verdient! 

Marcel Hiemstra
Marcel Hiemstra

Marcel is werkzaam bij 24webvertising waar hij onder andere verantwoordelijk is voor de content. Vanuit deze positie publiceert Marcel met genoegen artikelen over diverse aspecten van wonen op Huislijn.nl. De onderwerpen zijn uiteenlopend, variërend van de voordelen van zonnepanelen tot het maken van weloverwogen keuzes voor een nieuwe vloer in de woonkamer, de schoonheid van de Trompetboom, noodzakelijke gereedschappen voor een succesvolle verbouwing, tot effectieve methoden voor ongediertebestrijding. Geen enkel onderwerp schuwt Marcel.

Artikelen: 101