Afwerking voor gevorderden

Ben je op zoek naar een mooie afwerking voor je woning? Met details maak je het verschil. Denk bijvoorbeeld aan het deurbeslag en raambeslag. Met deur- en raambeslag kun je iets subtiels toevoegen, waarmee je ervoor zorgt dat er een mooi geheel ontstaat in je woning. Zo passen moderne ramen en deuren perfect bij een moderne woning. In dit artikel voorzien wij je van tips omtrent hoe je kunt zorgen voor een mooie afwerking voor je woning. Lees snel verder voor meer informatie.

Kies het juiste raam- en deurbeslag

Het raambeslag dat je kiest, bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je interieur. Zo kun je de stijl die je in je deuren toepast doortrekken naar de ramen. Wanneer je zowel ramen als deuren hebt die bij elkaar passen, zorgt dit voor een mooi geheel in je interieur. Zo heb je straks niet meer het gevoel dat je ramen en deuren niet bij elkaar passen. En dit kun je ook weer doortrekken naar je deurkrukken, deurklinken, kastgrepen, enzovoort, om er zo voor te zorgen dat alles bij elkaar past.

pvc ramen - raambeslag

Kies voor nieuwe deurkrukken en/of deurklinken

Als je nieuwe deuren gaat plaatsen, is het ook belangrijk voor nieuwe deurkrukken en/of deurklinken te kiezen. Zowel deurkrukken als deurklinken worden continu gebruikt en moeten geheel naar wens zijn. Het is niet alleen van belang dat ze functioneel zijn, maar dat ze ook passen bij je persoonlijke smaak. Zo kun je tegenwoordig kiezen voor zowel retro deurbeslag als design deurbeslag. Iedere soort deurbeslag heeft weer wat andere aan je interieur toe te voegen. Zorg er wel voor dat het deurbeslag dat je kiest past bij de rest van je interieur.

Kies voor tijdloze materialen

Welk materiaal je kiest, maakt nogal een verschil. Ga bij jezelf na of je producten wenst die lang meegaan en die weinig onderhoud behoeven. Mocht dit zo zijn, dan kun je het beste voor deur- en raambeslag kiezen van o.a. smeedijzer, brons of britannium-metaal.

Kies voor een authentieke toevoeging

Bedenk ook goed of je een product wens wat juist veel mensen kunnen hebben of liever gaat voor een authentiek product dat op ambachtelijke wijze wordt vervaardigd. Kies je voor een ambachtelijk gemaakt product, dan kies je doorgaans voor producten met een uniek karakter. Dit maakt dat geen enkel product hetzelfde is, omdat deze tevens niet met machines zijn gemaakt.

Ga jij jouw woning ook afwerken met prachtig deur- en raambeslag?

Jordi Kuijlenburg
Jordi Kuijlenburg

Ik ben Jordi en werk bij Happy Horizon. Met plezier deel ik regelmatig artikelen over wonen op Huislijn.nl. Het platform biedt ons een uitstekende gelegenheid om mensen te bereiken die zich interesseren voor wonen, of het nu gaat om het kopen van een nieuw huis of een verbouwing. Geniet van het lezen van mijn blogs op Huislijn.nl!

Artikelen: 121