3 tips voor een goede verhuizing

Verhuizen brengt veel verandering met zich mee. Als je geluk hebt, vind je je droomhuis een paar deuren verderop en is verhuizen een kwestie van alles oppakken en in het nieuwe huis neerzetten. Maar meestal gaat verhuizen echter gepaard met veel geregel en gedoe. Het regelen van een handige verhuiswagen, zoals bijvoorbeeld sleutelstadverhuizers.nl, is dan een goed begin. In dit blog vind je 3 van de allerbeste tips die van jouw verhuizing een feestje maken.

Tip 1: Ruim pas op als je je dozen weer uitpakt.

Deze tip hoor je niet vaak en klinkt misschien in eerste instantie een beetje vreemd. Maar de praktijk wijst uit dat veel mensen vóór de verhuizing relatief weinig spullen wegdoen en pas bij het uitpakken tot de conclusie komen dat er nog veel meer weg kan. Waarom zou je dus bij het inpakken al veel tijd besteden aan het uitzoeken van je huisraad? Je kunt beter een eerste selectie maken bij het inpakken en het grootste gedeelte uitzoeken als je alles in je nieuwe huis een plekje wilt gaan geven. Dat scheelt je een hoop tijd!

Tip 2: Maak een goede planning. 

Probeer om het overzicht te bewaken, ook als je niet houdt van lijstjes en schema’s. Er zijn online tal van lijstjes te vinden waarbij je af kunt vinken wat je al geregeld hebt. Zo moet je bijvoorbeeld ook je adres doorgeven in verband met abonnementen, zorgverzekering en reclame. Zorg er ook voor dat je goed contact houdt met de nieuwe bewoners van je oude huis; je zult niet de eerste zijn waarbij blijkt dat het doorgeven van de gewijzigde adresgegevens niet helemaal goed is gegaan. Het is dan erg prettig als je met regelmaat je achtergebleven post ontvangt. Wel meteen even de adreswijziging aan de betreffende verzender doorgeven natuurlijk!

verhuizen

Tip 3: Relax

Verhuizen heeft een begin en een einde. Zelfs als je het even niet meer ziet zitten, kun je ervan uitgaan dat er op een gegeven moment een einde aan komt. Uiteindelijk is het een kwestie van doorzetten en de lol en gezelligheid er een beetje in zien te houden. Als je het sjouwen overlaat aan verhuisbedrijf Leiden en de andere tips uit dit blog opvolgt, kan er eigenlijk niet zoveel mis gaan.

Zoals je leest, is een goede verhuizing binnen handbereik en is er eigenlijk niet zo veel voor nodig om het vlekkeloos te laten verlopen. Natuurlijk kan er wel eens iets zoek raken of gaat er iets kapot, maar over het algemeen verloopt een verhuizing met een goede voorbereiding prima. Dat hoeft je er dus niet van te weerhouden om op zoek te gaan naar een nieuw huis. Weet je al waar jij wilt gaan wonen?

Redactie
Redactie

Blog.huislijn.nl is het contentplatform van de huizenwebsite Huislijn.nl. Huislijn.nl heeft maandelijks 640.000 unieke bezoekers en 6.700 mensen volgen Huislijn.nl op Facebook. Huislijn.nl biedt via haar contentplatform bezoekers interessante content aan over alles rondom wonen. Bijvoorbeeld informatie over het kopen of verkopen van een woning, interieur trends, tuinieren, verbouwen of het verduurzamen van je woning.

Artikelen: 252